PA, KAKO TO?! Tko je kriv za teške ozljede dječaka (11) koji je vozio traktor? Policija veli – nitko

Policajci kriminalističkim istraživanjem nisu nedvojbeno utvrdili odgovornost odrasle osobe koja je djetetu dopustila da vozi traktor


Autor: podravski.hr — 18.05.2018. / 17:21 Aktualno

Nesretni je dječak traktorom sletio kod seoskog mostića

Od teškog stradavanja dječaka (11) u Raščanima nedaleko od Križevaca prošlo je nešto manje od mjesec dana, no još nitko nije prijavljen zbog prometne nesreće. Dijete prema hrvatskom zakonu ne može prekršajno odgovarati, a policajci kriminalističkim istraživanjem nisu nedvojbeno utvrdili odgovornost odrasle osobe koja je djetetu dopustila da vozi traktor.
– Dijete prema hrvatskom zakonu ne može prekršajno odgovarati za prometni prekršaj. Proveli smo istraživanje na okolnosti prometne nesreće i svoja smo saznanja proslijedili Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru na eventualno daljnje postupanje – rekao nam je danas glasnogovornik PU koprivničko – križevačke Dražen Laljek.
Nesretni 11-godišnjak u ovome se trenutku nalazi na rehabilitaciji, doznali smo u zagrebačkoj dječjoj klinici u Klaićevoj.
On je u Klaićevu žurno prevezen nakon nesreće koja se dogodila u utorak, 24. travnja oko 13 sati. Na odjelu za intenzivnu njegu stanje mu se stabiliziralo te je ubrzo skinut s umjetnih pluća, a prije desetak dana prebačen je na neurološki odjel.
– Zadobio je tešku ishemičnu ozljedu mozga od prignječenja traktorom, što mu je kompromitiralo cirkulaciju u mozgu. Vitalne funkcije su u redu, ali nije bio kontaktibilan. U takvim slučajevima nezahvalno je davati prognoze, ali u toj dobi zna mnogo bolje ispasti nego što se čovjeku čini u prvi mah – doznali smo iz liječničkih izvora.
Nakon boravka na neurološkom odjelu, dječak je upućen na rehabilitaciju u odgovarajuću ustanovu. (ke, hš)
FOTO: NIKOLA WOLF