PA KUD NA SIROTINJU Iz sušare sirotih umirovljenika lopovi ukrali sve kobasice, šunke i špek

Supružnici preživljavaju s oko 1500 kuna mirovine


Autor: podravski.hr — 05.02.2018. / 17:41 Aktualno

Supružnici Gogić pokazuju praznu sušaru

Marko Gogić (69) i supruga mu Matija (71) iz Hrsova kraj Sv. Ivana Žabna, mjesta kod Križevaca, ostali su bez mesa vrijednog nekoliko tisuća kuna nakon što je lopov provalio u njihovu sušaru koja se nalazi tik uz kuću u kojoj supružnici žive.
– Bilo je to svinjče od 180 kila, mi svake godine kupimo svinju, hranimo je kroz ljeto i radimo kobasice, špek, šunku. Nemam auta da idem svaki put kupovat u centar, a i znamo što jedemo, mi smo sami bez djece i uvijek smo se tako snalazili – priča nam vrijedni Marko koji s Matijom preživljava uz malu mirovinu od tisuću i parsto kuna iako je proveo u ratu tri godine i osam mjeseci.
– Ma bolje da nisam nigdje bio, trebao sam dići sidro i otići – rezignirano priča dok se supruga Matija našalila kako je ona njegova sluga jer nema nikakvih primanja.
Prisjetila se kako se prestrašila kad je vidjela da je netko provalio u sušaru.
– Ustala sam ujutro, pustila kokoši, vratila se natrag u kuću po ključ od sušare i ajme meni koji me prizor zatekao, lokot na podu, noge su mi se odsjekle, vrisnula sam i otvorila vrata od sušare, a unutra ničeg više nije bilo – prisjeća se Matija prve reakcije.
Kaže kako je odmah zvala muža koji je jedva ustao nakon što je 17 dana ležao zakovan za krevet zbog gripe. Njihova je kuća praktički zadnja u selu, a kažu kako je policija napravila svoj dio posla, iako se ne nadaju da će otkriti počinitelja.
– Netko nije moga odsjeći lokot pa ga je lomio dok ga nije slomio. Vidjeli su se i otisci muškog stopala pred sušarom, ali što ti to znači – kaže Marko dok nam pokazuje praznu sušaru u kojoj su nalazili samo ostaci policijskog očevida. (as)
FOTO: Admir Sinani