PACIJENTI U ŠOKU Bolnica odgađa operacije jer je većina anesteziologa otišla raditi u inozemstvo

U ispomoć stižu anesteziolozi iz Varaždina i Zagreba


Autor: podravski.hr — 07.01.2018. / 14:59 Aktualno

Ilustracija / Zbog manjka anesteziologa sve je manje operativnih zahvata u Općoj bolnici u Koprivnici

Opća bolnica u Koprivnici morala je angažirati vanjske suradnike anesteziologe iz drugih zdravstvenih ustanova, kako neslužbeno doznajemo, iz Zagreba i Varaždina, jer su zbog manjka liječnika te vrste bili prisiljeni odgađati neke operativne zahvate.
Potvrdio nam je to i ravnatelj koprivničke bolnice dr. Mato Devčić.
Prema pričama nekih pacijenata, sve nehitne operativne zahvate dogovaraju s drugim hrvatskim bolnicama jer u Koprivnici naprosto nema dovoljno anesteziologa za sve operacije. Većina je anesteziologa iz bolnice otišla raditi u inozemstvo pa je ta ustanova danas u ozbiljnim problemima.
– Problem manjka anesteziologa, na žalost, nije moguće riješiti u kratkom vremenu. To je problem koji je pogodio i druge bolnice u Hrvatskoj. Istina je da je prije moga mandata devetero liječnika specijalista anesteziologije otišlo iz koprivničke Opće bolnice. Takav manjak teško je nadoknaditi. To je dovelo do odgađanja nekih operativnih zahvata. Ipak, situacija je zasad stabilna jer uspjeli smo pronaći vanjske suradnike anesteziologe iz drugih zdravstvenih ustanova koji dolaze na rad u Opću bolnicu – napominje bolnički ravnatelj dr. Mato Devčić.
Prema Devčićevim riječima, krajem 2017. godine dvoje kolega liječnika započelo je sa specijalizacijom iz anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine. (mi)
FOTO: ILUSTRACIJA