Pad nezaposlenosti u veljači: najviše se traže elektroinstalateri, vozači i prodavači

Krajem proteklog mjeseca na području ispostave Ludbreg zabilježeno je 307 nezaposlenih osoba, što je pad od 9,8 posto u odnosu na prošli mjesec kada ih je bilo 339. Zabilježen je pad i u svim ostalim ispostavama u Varaždinskoj županiji pa se sveukupna brojka nezaposlenih smanjila za 7,3 posto u odnosu na siječanj.

Što se tiče slobodnih mjesta, prijavljeno je 128 slobodnih radnih mjesta više nego u proteklom mjesecu pa je tako tijekom veljače prijavljeno 740 slobodnih radnih mjesta, a najveći postotak u ukupnom broju prijavljenih radnih mjesta i dalje drži prerađivačka industrija koja je potraživala čak 200 radnika, dok su se u toj grani industrije zaposlile 124 osobe. Zatim slijedi građevinarstvo koje je potraživalo 123 radnika, a zaposlilo 37. Trgovina je tražila 81 radnika, a popunila je 56 slobodnih radnih mjesta. Iza nje je obrazovanje u kojem se zaposlilo 18 osoba, čime je popunjeno tek 27 posto slobodnih radnih mjesta.

Najtraženija zanimanja tijekom veljače 2021. godine bila su elektroinstalater/elektroinstalaterka, vozač/vozačica teretnog vozila, prodavač/prodavačica, električar/električarka održavanja, radnik/radnica na proizvodnoj liniji.

FOTO Ilustracija

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI