Pada nezaposlenost u našem gradu – traže se prodavačice i skladištari

Krajem svibnja u Varaždinskoj županiji evidentirano je 2410 nezaposlenih osoba, od čega u Ludbregu njih 268. Ukupan je to pad od 5,9 posto u odnosu na travanj, dok je tijekom mjeseca evidentirano 355 novih nezaposlenih osoba.

Prema razini obrazovanja, najviše je nezaposlenih sa završenom trogodišnjom srednjom školom i školom za KV i VKV radnika, slijede ih osobe s četverogodišnjom srednjom školom te osnovnom. Najmanje je nezaposlenih sa završenim fakultetom, akademijom, magisterijem ili doktoratom.

Prerađivačka industrija i građevinarstvo i dalje su na vrhu ljestvice po broju traženih radnika. Ovog se mjeseca najviše ljudi zaposlilo upravo u prerađivačkoj industriji. Slijedi zdravstvena zaštita i socijalna skrb, trgovina, građevinarstvo te prijevoz i skladištenje. Najtraženija zanimanja tijekom svibnja bila su prodavač/prodavačica, skladišni radnik/skladišna radnica, vozač/vozačica teretnog vozila i konobar/konobarica.

FOTO Ilustracija

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI