Pakao u Dalmaciji: Podravski vatrogasci krenuli u pomoć pa ih vratili

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

I podravski vatrogasci su krenuli na šibensko područje kako bi pomagali kolegama u gašenju najvećeg ovogodišnjeg požara u Dalmaciji. U pomoć su krenula 22 vatrogasca sa četiri cisterne i kombija, no kako doznajemo, došli su do Križevaca da bi ih vratili natrag. Čini se da je požar pod kontrolom, no naši dečki i dalje su pripremni u slučaju potrebe.

Požar kod Šibenika i dalje je aktivan, ali je zaustavljeno njegovo napredovanje na području Bilica koje su bile najugroženije i situacija je puno bolja nego noćas, rekao je u nedjelju županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Pripadnici DVD-a Sigetec krenuli su u Dalmaciju, no brzo su se vratili

“Zaustavljeno je napredovanje na predjelu Bilica. Sada radimo po krakovima požara koji idu prema naselju Dubrava i Jurasi i tom dijelu, ali u ovom trenutku nije ugroženo ništa – niti jedan stambeni objekt”, rekao je Dukić Hini u nedjelju rano ujutro.

Dukić je pojasnio da se prilikom borbe s vatrenom stihijom nije radila klasična evakuacija, već je policija bila s ljudima pokraj kuća dok su vatrogasci branili stambene objekte. 

“Sitaucija je puno bolja nego sinoć. Nema više onakvog napredovanja požara kakvo je bilo tijekom cijele noći, jer je puhalo orkansko jugo. Sada je vrlo malo oslabilo, ali je i to puno povoljnije. Vidjet ćemo kako će se sada razvijati”, rekao je Dukić, vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije. 

Upozoro je da je prostor dosta velik, a u pitanju je velika borova šuma pa je teško bilo što predviđati. “To su brda, to su visoki borovi… tako da jednostavno moramo biti oprezni”, rekao je. Dodao je da je autocesta otvorena za sav promet, nakon što je više sati zbog požara bila zatvorena između Pirovca i Vrpolja.

Dio zaseoka Lugovići, Mihaljevići i Slavice su evakuirani. Foto: Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Još uvijek su međutim zatvorene županijska cesta Šibenik-Bilice-Tromilja i državna cesta DC116 Zaraće-Milna. Požar je izbio u subotu u 13,30 sati, a tijekom noći s vatrom se na terenu borilo oko 200 vatrogasaca. Nešto iza šest sati gašenju su se ponovno priključili i kanaderi, rekao je Dukić.

Tijekom noći zbog jakog vjetra požar se i dalje širi. Foto: Zvonimir Barišin / CROPIX

(Hina) xln yln

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI