Pakasin: Iznenađeni smo što Koprivnica neće graditi novu osnovnu školu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prvi čovjek koprivničkog HNS-a Goran Pakasin, ujedno i šef Mjesnog odbora Brežanec kazao je kako je komunikacija s gradskom upravom na čelu s Mišelom Jakšićem (SDP) korektna, no boljitka u gradskim kvartovima, kakvog mještani žele, neće biti sve dok ne dobiju značajnija sredstva.

Održali su i zbor građana kako bi govorili o projektima, dok su im gradske vlasti dale odgovore o stanju i mogućnostima realizacije.

Goran Pakasin na mjestu gdje je predviđena gradnja škole

-Iznenadila nas je činjenica da se ne planira izgradnja Osnovne škole Bajer, iako ona postoji u strateškim dokumentima i bitna je ne samo za veću kvalitetu života u našem mjesnom odboru, već i za prijeko potrebno uvođenje jednosmjenske nastave u cijelom gradu – ističe Pakasnin i dodaje da, ukoliko se odustaje od inicijalno zamišljene veće OŠ Bajer, oni predlažu da se razmotri mogućnost gradnje manje područne škole za učenike od prvog do četvrtog razreda.

Pakasin dodaje da komunikacija od građana preko MO do gradske uprave funkcionira dobro, ali oni nemaju ni ovlasti ni financije za rješavanje lokalne problematike.

-Predlažemo da se određeni financijski okvir spusti s gradske razine i prepusti na odlučivanje mjesnom odboru, a provedba da bude i dalje na gradskoj upravi. Na navedeni način MO funkcioniraju u drugim sredinama i ima rezultata jer građani tako bolje razumiju lokalne prioritete – misli on.

Navodi i kako se u posljednjih godinu i pol dosta toga realiziralo, ali da osim škole ima niz investicija koje su bitne za taj kvart.

Žele proširiti nogostup preko potoka Koprivnica

-Uz osnovnu školu želja nam je i cesta koja bi rasteretila Bjelovarsku i Starogradsku ulicu. Ostalo su manje investicije, uglavnom u prometno-komunalnoj infrastrukturi, poput sanacije nogostupa preko potoka Koprivnica na Starogradskoj ulici, izgradnje dijelova biciklističke staze koji nedostaju na dijelu Bjelovarske ceste kod Obrtničke komore ili uređenja pješačkog prolaza od Cinderišća do Bilogorske te izgradnji dječjih igrališta – ističe Pakasin.

U Brežancu, treba istaknuti, nije bilo pobjednika na kvartovskim izborima pa su tri liste, među kojima je i HNS-ova, odlučile voditi mjesni odbor vremenski proporcionalno broju osvojenih glasova.

FOTO HNS

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI