PALA ODLUKA Mršićeva šogorica i bivša šefica Opće bolnice Sandra Sinjeri ušla u upravu Koprivničkih voda

Sandra Sinjeri, bivša gradska vijećnica, nedavno je ušla u predsjedništvo koprivničkog SDP-a


Autor: podravski.hr — 24.01.2018. / 13:34 Aktualno

Koprivnički SDP-ovci traže kandidata

Skupština javnog poduzeća Koprivničke vode, koju čine šefica uprave Komunalca Maja Hleb i gradonačelnik Mišel Jakšić, jutros je donijela odluku o tome tko će ući u upravu poduzeća kao drugi član.
Kao što se i očekivalo, to će biti Sandra Sinjeri, istaknuta SDP-ovka, bivša sanacijska upraviteljica koprivničke Opće bolnice i šogorica bivšega gradonačelnika Zvonimira Mršića.
Kako neslužbeno doznajemo, u igri su bile tri kandidatkinje koje su se javile na javni natječaj raspisan sredinom prosinca, dva tjedna nakon što je Skupština Koprivničkih voda izmijenila statut poduzeća i omogućila da uprava, koju je dotad činio samo Zdravko Petras, ima do tri člana. Uza Sandru Sinjeri, „u špilu“ su bile još Vesna Šubarić Mujkić, vlasnica knjigovodstvenog servisa iz Koprivnice, te Natalija Zalar, financijska stručnjakinja iz Podravkine interne revizije.
Što je presudilo u odabiru nove menadžerice na javnoj plaći?
– Obavili smo razgovore sa svakom od kandidatkinja i uvidjeli smo da je Sandra Sinjeri tijekom svog radnog vijeka vodila veliki sustav, a također je vodila i velike investicije, te smatramo da je dovoljno stručna za to radno mjesto – objasnila je Maja Hleb.
Sandra Sinjeri, bivša gradska vijećnica, nedavno je ušla u predsjedništvo koprivničkog SDP-a. Milanovićeva vlada bila ju je imenovala za sanacijsku upraviteljicu bolnice kad je ta ustanova došla pod državnu ingerenciju, a nakon što ju je ponovno preuzela Županija, za šefa bolnice imenovan je predsjednik križevačkog HDZ-a Mato Devčić. Za Sinjerijevu otad u bolnici više nije bilo posla, pa je koristila bolovanje i godišnji odmor.
U upravi Koprivničkih voda s Petrasom trebala bi voditi veliki projekt aglomeracije, težak između 40 i 50 milijuna eura. Upravo taj projekt službeno je obrazloženje gradske vlasti zašto je pleća poreznih obveznika bilo potrebno opteretiti novom menadžerskom plaćom. (hš)

Nova članica uprave javne gradske tvrtke

FOTO: NIKOLA WOLF