PALA PRESUDA Molvarac (54) osuđen zbog prijetnji smrću poznatome saborskom zastupniku

Dobio je devet mjeseci uvjetnog zatvora


Autor: podravski.hr — 16.05.2018. / 15:19 Aktualno

Goran Beus Richembergh, saborski zastupik GLAS-a

Muškarac (54) iz mjesta Molve kod Đurđevca osuđen je nepravomoćno na devet mjeseci uvjetnog zatvora jer je prijetio smrću saborskom zastupniku GLAS-a Goranu Beusu Richemberghu.
Prema optužnici, “okrivljenika se tereti da je 12. prosinca 2017. godine u Molvama, na jednom internetskom portalu, ispod članka u kojem je objavljena izjava saborskog zastupnika u vezi oduzimanja činova i odličja haškim osuđenicima, objavio komentar u kojem je naveo da tom saborskom zastupniku treba odrubiti glavu”.
“Sankcioniran je prvi u nizu junaka koji su mi prije nekoliko mjeseci prijetili smrću. Nadležni općinski sud u jednom kontinentalnom hrvatskom gradu po kaznenoj prijavi općinskog državnog odvjetnika izrekao mu je (prvostupanjsku, još nepravomoćnu) presudu kojom ga kažnjava s 9 mjeseci zatvora, uvjetno na 2 godine”, objavio je danas Beus Richembergh na svojem Facebook profilu.
Naš portal prvi je pisao o optužnici protiv Molvarca, a tekst o tome možete pročitati OVDJE.
Saborski zastupnik GLAS-a Goran Beus Richembergh izjavio je nakon presude Praljku i drugima da je zakonska obaveza predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da osuđenima u Haagu oduzme činove i odlikovanja.
– Na žalost, nitko ne zna što će predsjednica učiniti jer je njeno ponašanje u zadnje vrijeme u tom smislu prilično nepredvidivo. Nadam se da neće proteći puno vremena da se odluči držati zakona jer ovo nije presedan. Ovo su slučajevi slični onima koje smo već imali, postoji i zakonski model, a i princip ponašanja vrhovnog zapovjednika u takvim slučajevima – istaknuo tada Beus.
To je, po svemu sudeći, bio povod da Molvarac na jednom internetskom portalu zastupniku zaprijeti odrubljivanjem glave. (rm)
FOTO: ARHIVA