Palila gnijezdo stršljena, a zapalila svoju štalu: Toliko sam bila jadna da sam u vatru htjela skočiti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Jankovcu, mjestu u općini Sokolovac, u nedjelju je oko 15.30 sati došlo do požara štale na pomalo bizaran način. Naime, 92-godišnja vlasnica Marija Levanić htjela je uništiti gnijezdo stršljena pa je izazvala požar koji su na kraju ugasili vatrogasci, a šteta se cijeni na oko tisuću kuna. Bili smo kod Marije koja nam je ispričala kako je došlo do nemilog događaja.

Priču s bakom Marijom u najnovijem broju donio je Podravski list…

– Imala sam gnijezdo stršljana u štali, izgledalo je kao košnica pa sam na novine namotala drvo i to sam digla i onda je sve buknulo. Ne znam što mi je došlo da to idem raditi, htjela sam najbolje, a napravila zlo – rekla je Marija i dodala kako ovo nije prvi put da je uništavala stršljene.

Na zgarištu štale

– Bili su mi i na tavanu i u poštanskom sanduku, ali tu sam ih uništila, na tavanu sam isto tako zapalila novine i kad su popadali sam ih pogazila, a sad se nisam nadala da je sve tako suho i da će se zapaliti. Toliko sam bila jadna, da je bila niža vatra, točno bih i ja skočila u nju – rekla nam je razočarana Marija.

Marija inače živi sama, a o njoj se brine obitelj koja je posjećuje i provjerava što treba. Epilog požara koji je nehotice izazvala bila je intervencija vatrogasaca, no šteta, nasreću, nije velika.

– Živim tu sama, inače sam rođena u Imbriovcu, ali sam već dugo u Jankovcu. Kći me zove da dođem k njoj, ali meni je tu dobro, na svojem sam, mogu još sve i najljepše mi je kad popadaju orasi pa ja to sebi skupim i uživam u miru. Evo, sad mi se dogodilo ovo zlo, a nisam htjela, dobro je što su susjedi pomogli i odmah zvali vatrogasce koji su došli pa nije ništa previše izgorjelo – rekla nam je Marija, a u službenom policijskom dopisu stoji kako se šteta cijeni na tisuću kuna.

Marija je već bila u Podravskom listu

Štetu će joj pomoći obnoviti obitelj, a još uvijek vitalna Marija prisjetila se kako je prošli put u našem listu bila prije desetak godina kada su je naši reporteri uhvatili kako kosi travu.

– Nekad sam ja mogla cijelo dvorište pokositi kosom, a danas to mladi s modernim kosilicama prođu bez puno muke. Ja sad to više ne radim, ali mogu se još uvijek brinuti za sebe i imam sve što mi treba – rekla nam je na kraju vitalna Marija, a mi se nadamo kako više neće paliti stršljene, već da se vidimo za stoti rođendan.

FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI