PALO 33 CENTIMETRA SNIJEGA Bijeli pokrivač otežao promet, klinci uživaju u zimskim radostima

Sutra se očekuje slično vrijeme uz slične temperature, a preksutra, u srijedu, nove obilnije snježne oborine i novih desetak centimetara bijelog pokrivača


Autor: podravski.hr — 14.01.2013. / 11:08 Aktualno

KOPRIVNICA, ZAGREB – Snijeg je napadao baš zadnji dan školskih praznika i stvorio prilično teškoća u prometu diljem Podravine i Prigorja. Gorski kotar i sjeverozapadna Hrvatska ‘dobili’ su najviše bijelog pokrivača. Prema podacima Meteo-infa, najviše snijega u posljednja 24 sata palo je u Ogulinu (53 cm), na Sljemenu (45 cm), u Karlovcu (41 cm), na zagrebačkom aerodromu Pleso (40 cm) i Otočcu (37 cm).
U Koprivnici do 7 ujutro palo je čak 33 centimetra snijega, a u Križevcima nešto više od 20 centimetara, objavio je Meteo-info. Naši reporteri snimili su danas neočišćene prometnice, slijetanja automobila s ceste, ali i prave zimske radosti za djecu koja jutros nisu morala u školske klupe.
Danas se u Podravini očekuje još snijega koji bi kasno navečer mogao prijeći u kišu koja će se lediti na tlu, prognozira Meteo-info. Sutra se očekuje slično vrijeme uz slične temperature, a preksutra, u srijedu, nove obilnije snježne oborine i novih desetak centimetara bijelog pokrivača.
Iz HAK-a upozoravaju da ne idete na put ako ne morate. Dakle, vozači – oprez. Posebno sutra rano ujutro kada će se kiša lediti na prometnicama.
Kako je danas izgledala snježna Podravina pogledajte u našoj fotogaleriji.
Izvještava: NIKOLA WOLF