Pametno Sveučilište: Sjever dogovorio suradnju i stvara suvremeni tehnički labos

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na  Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin potpisan je „Ugovor o znanstveno-stručnoj suradnji“  između Sveučilišta Sjever i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Kako doznajemo u Sjeveru, ugovor su potpisali prof.dr.sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever te Dragan Hristov, dipl.oec, direktor APN-a, s ciljem uspostave znanstveno-stručne suradnje.

Radi se o provedbi projekta „Smart University – Razvoj sustava za praćenje razine ugode u prostoru i izrada metodologije za verifikaciju energetskih ušteda u ovisnosti o razini ugode“ čija je ukupna vrijednost 900 tisuća kuna sa PDV-om.

-Sveučilište Sjever jedina je visokoškolska institucija koja je uspješno realizirala Program energetske obnove Vlade RH. Temeljem Ugovora o energetskom učinku sklopljenog 2016. godine s APN-om kao provedbenim tijelom, Sveučilište Sjever izvršilo je poboljšanje energetske učinkovitosti na znanstveno-nastavnim zgradama u Sveučilišnom centru Varaždin. Sklapanjem ovog Ugovora o znanstveno-stručnoj suradnji  ranije obnovljene zgrade opremit će se pametnom tehnologijom koja podrazumijeva senzore, uređaje i opremu pomoću kojih će se vršiti mjerenje realnih parametara u predmetnim zgradama tijekom najmanje jedne sezone – rekao je Milković.

Time bi Sveučilišni centar Varaždin postao najsuvremeniji laboratorij za studente tehničkih studija na prostoru od oko 4000 kvadrata.

– Studenti završih godina tehničkih studija Sveučilišta Sjever radit će tamo završne i diplomske radove. Oprema na kojoj će raditi bit će najsuvremenija što čini Sveučilište Sjever predvodnikom u Hrvatskoj – rekli su u Sveučilištu.

FOTO Sveučilište Sjever

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Pijani mladić ušao u tuđu kuću

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da mladić (18) pod utjecajem alkohola od 1,25 promila jučer oko pet sati ujutro uČepelovcu neovlašteno ušao u kuću muškarca

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI