Pametno Sveučilište: Sjever dogovorio suradnju i stvara suvremeni tehnički labos

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na  Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin potpisan je „Ugovor o znanstveno-stručnoj suradnji“  između Sveučilišta Sjever i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Kako doznajemo u Sjeveru, ugovor su potpisali prof.dr.sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever te Dragan Hristov, dipl.oec, direktor APN-a, s ciljem uspostave znanstveno-stručne suradnje.

Radi se o provedbi projekta „Smart University – Razvoj sustava za praćenje razine ugode u prostoru i izrada metodologije za verifikaciju energetskih ušteda u ovisnosti o razini ugode“ čija je ukupna vrijednost 900 tisuća kuna sa PDV-om.

-Sveučilište Sjever jedina je visokoškolska institucija koja je uspješno realizirala Program energetske obnove Vlade RH. Temeljem Ugovora o energetskom učinku sklopljenog 2016. godine s APN-om kao provedbenim tijelom, Sveučilište Sjever izvršilo je poboljšanje energetske učinkovitosti na znanstveno-nastavnim zgradama u Sveučilišnom centru Varaždin. Sklapanjem ovog Ugovora o znanstveno-stručnoj suradnji  ranije obnovljene zgrade opremit će se pametnom tehnologijom koja podrazumijeva senzore, uređaje i opremu pomoću kojih će se vršiti mjerenje realnih parametara u predmetnim zgradama tijekom najmanje jedne sezone – rekao je Milković.

Time bi Sveučilišni centar Varaždin postao najsuvremeniji laboratorij za studente tehničkih studija na prostoru od oko 4000 kvadrata.

– Studenti završih godina tehničkih studija Sveučilišta Sjever radit će tamo završne i diplomske radove. Oprema na kojoj će raditi bit će najsuvremenija što čini Sveučilište Sjever predvodnikom u Hrvatskoj – rekli su u Sveučilištu.

FOTO Sveučilište Sjever

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI