Pandemija usporila jedan od najvažnijih projekata za žene: Sigurna kuća ipak do kraja godine!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

kuća za žene žrtve obiteljskog nasilja dugogodišnja je želja udruga i institucija koje se bave navedenom problematikom s područja županije, ali i velika potreba.

Prema riječima Marine Švagelj Jažić, predsjednice križevačke udruge Hera, koja radi na senzibilizaciji javnosti o problematici nasilja u obitelji, pomaže žrtvama te radi na promicanju ljudskih prava, osobito žena i djece te je nositelj projekta Sigurne kuće u našoj županiji, sve takve Kuće u okolici su popunjene, što dovoljno govori o opravdanosti takve investicije, a u našoj županiji uopće ne postoji iako je problem nasilja u obitelji velik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Zbog novonastale situacije s pandemijom projekt je trenutno na čekanju. Da se sve ovo nije dogodilo, vjerojatno bismo bili u završnom procesu. Neke su institucije ograničile svoj rad i nemoćni smo. Nadam se da ćemo Sigurnu kuću otvoriti do kraja godine – objasnila je Švagelj Jažić.

Dodaje da podršku projektu u smislu financija zasad pruža Županija, a kasnije će se u sve uključiti i gradovi i općine. Dalje će se financirati kao i sva ostala skloništa, kroz javne natječaje, pozive i slično, ali i novcem resornog Ministarstva.

Sama lokacija kuće na području županije ostaje tajna, kako bi se zaštitilo žrtve, a moći će primiti sedam žena. Hoće li to zadovoljiti sve potrebe, kaže predsjednica Here, prerano je reći, no postoje planovi za dodatnim objektima ako će biti potrebno.

Inače, Udruga Hera zbog trenutne situacije ne radi sa strankama, no sve žene koje trebaju pomoć mogu im se javiti telefonski. Telefonski broj Savjetovališta je 048 271 335 i može se dobiti svaki radni dan u vremenu od 8 do 16 sati, ili im se možete obratiti putem elektroničke pošte info@udruga-hera.info. U Savjetovalištu informacije, savjetovanje i podršku pružaju psihologinja, pravnica i socijalna radnica.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI