Panika zbog potpore na stambene kredite: Štromar najavio produženje rokova

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Novonastala situacija s epidemijom koronavirusa zabrinula je one koji su se planirali javiti na natječaje Ministarstva graditeljstva za potporu za kupnju nekretnina.  

U redakciju nam je došlo nekoliko upita zabrinutih građana koji su već potpisali predugovore i dali kapare, te se kanili prijaviti za program Ministarstva, a sada su u bojazni da će se oni odgoditi ili otkazati. U Ministarstvu su nam također potvrdili da i k njima dolazi velik broj upita o subvencioniranju stambenih kredita.

Zbog svih građana koji su već prikupili potrebnu dokumentaciju, potpisali predugovore, dali kapare te koji su prethodnih tjedana molili da se poziv održi, iz Ministarstva kažu da će se on otvoriti kako je i planirano 30. ožujka, ali će biti otvoren najmanje do kraja travnja, a po potrebi i dulje.

– Razumijemo sve koji nam se ovih dana javljaju. Svjestan sam da su se neki ugovorno obvezali prema prodavateljima, da se boje da ostanu bez kapara i zato će se poziv otvoriti prema planu, ali će zaprimanje biti uz strogo pridržavanje svih uputa. Jedini cilj ove mjere je da mladima osiguramo dom, ali sad svi moramo biti odgovorni i dati svoj doprinos da se zaustavi širenje koronavirusa. Poziv će stoga biti otvoren dok se situacija ne smiri – rekao je ministar Predrag Štromar te dodao da će poziv biti otvoren dovoljno dugo da se predaju zahtjevi i ne treba forsirati odlazak u banke i stvarati gužve jer će biti vremena.

– Svjesni smo da je dio građana koji su sada htjeli predati zahtjev trenutno u samoizolaciji. Ne brinite, odradite karantenu i po potrebi liječenje i sve ćete stići obaviti kad se situacija smiri – rekao je ministar graditeljstva Predrag Štromar i dodao da će sredstva biti osigurana za sve koji predaju valjane zahtjeve, a novi poziv ide u rujnu.

U samo dva dana otkako je prvi ovogodišnji poziv otvoren, zaprimljena su čak 752 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita mladima.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI