Umirovljenički par iz dućana maznuo stotine Milka čokolada. Sve su pomno isplanirali, ali na jedan detalj nisu pazili…

Ludbreški policajci temeljito su pogledali sve snimke i pri kraju su rješavanja ovog neobičnog slučaja krađe


Autor: podravski.hr — 06.11.2018. / 13:36 Aktualno

Ilustracija / Penzići su potpuno ispraznili policu s Milka čokoladama

Vrlo neobičnu krađu doživjele su prodavačice u trgovini Kitro u Ludbregu. Naime, tamo je stariji bračni par ukrao robu vrijednu oko dvije tisuće kuna, ali ono što je zanimljivo je to što je ukradena roba isključivo čokolada, i to određene marke.
Jedna od prodavačica u trgovini vidjela je da se stariji bračni par na mjestu gdje stoje slatkiši ponaša sumnjivo. Sumnje prodavačice, kako se ustanovilo, bile su opravdane. Polica gdje se nalazila čokolada Milka bila je gotovo ispražnjena. Ako uzmemo da je prosječna cijena Milka čokolade od 80 grama oko osam kuna, ispada kako je dvojac tog dana ‘maznuo’ najmanje 200-tinjak čokolada.
Osim specifičnog izbora ‘vruće robe’, zanimljiv je i način na koji su supružnici krali čokolade – umetali su ih u džepove, ali i rukave svojih jakni.
– Prvo je muškarac ženi trpao čokolade u njezin kaput, pa je onda trpao u svoj, te su tako ukrali na desetke čokolada. Kad su se opskrbili, odmah su krenuli prema izlazu – rekla nam je jedna od prodavačica u trgovini.
Kradljivci, željni slatkog, pomno su isplanirali krađu. Naime, uočili su da je prepreka na ulazu u trgovinu, koja bi trebala kupce puštati u trgovinu, a onemogućiti im izlaz, osim kroz blagajnu, potrgana. Uz to, polica s čokoladama blizu je ulaza u trgovinu, pa su, nakon što su se opskrbili, mogli brzo ‘šmugnuti’ van iz trgovine.
Ipak, previdjeli su jedan važan detalj, a to je da je upravo to mjesto u cijelosti pokriveno nadzornim kamerama. Ludbreški policajci temeljito su pogledali sve snimke i pri kraju su rješavanja ovog neobičnog slučaja krađe.
– Imamo dosta velikih problema s krađama i stalno moramo biti na oprezu, ali do sada nismo imali ovako specifične ‘mušterije’ koje su se okomile samo na jedan artikl – objasnila nam je prodavačica. (md)

Ilustracija / Penzići su potpuno ispraznili policu s Milka čokoladama

FOTO: ILUSTRACIJA