Papa Franjo je osudio ‘zla i opačine’ koji nas navode na odbacivanje migranata

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

VATIKAN, 27. svibnja 2019. (Hina/AFP) – Papa Franjo je u ponedjeljak osudio “zla i opačine” koji nas navode na odbacivanje migranata, u poruci upućenoj u prigodi Svjetskog dana migranata i izbjeglica.

“Zla i opačine našeg vremena povećavaju naš strah od ‘drukčijih’, nepoznatih, ljudi na rubu društva i stranaca. To se napose primjećuje danas s dolaskom migranata i izbjeglica koji kucaju na naša vrata tražeći zaštitu, sigurnost i bolju budućnost”, istaknuo je u poruci.

Tekst poruke koji je odavno pripremljen objavljen je nakon europskih izbora koje je obilježio uspjeh krajnje desnice koja migrantima želi zatvoriti vrata Europe.

“Strah je opravdan, osobito ako nismo pripremljeni na takav susret. Sumnje i strahovi nisu toliki problem. Problem je kada oni uvjetuju naš način razmišljanja i djelovanja te nas čine nesnošljivima, zatvorenima a možda – a da toga nismo ni svjesni – rasistima”, istaknuo je Papa rođen u Argentini.

“Siloviti sukobi i pravi ratovi neprekidno razaraju čovječanstvo, nepravde i diskriminacije se redaju (…) a ceh plaćaju najsiromašniji i najslabiji”, dodao je Sveti Otac.

“Nije riječ samo o migrantima, nego o tome da nikoga ne smijemo odbacivati. Današnji svijet je svakim danom sve isključiviji i okrutniji prema ljudima na rubu društva”, zaključio je Papa koji je zaštitu najranjivijih postavio u središte svoga pontifikata.

Sljedeći Svjetski dan migranata i izbjeglica obilježit će se 29. rujna.

FOTO: Cropix

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI