Pas pobjegao iz dvorišta, vlasnik mora platiti štetu čak 3000 kuna!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Božidar iz Globočeca Ludbreškog, prema presudi Općinskog suda u Varaždinu, Croatia osiguranju mora platiti nešto više od 3000 kuna štete nastale na automobilu korisnika tog osiguranja u prometnoj nesreći koja se nedavno dogodila u tom mjestu nadomak Ludbrega. Na njegova psa naletio je vozač automobila i oštetio si vozilo.

Božidar se cijelo vrijeme branio kako pas nije njegov jer da je njegov pas bio čipiran, no sud nije uvažio njegovu obranu zato što je Božidar pravomoćnom presudom Prekršajnog suda u Varaždinu proglašen krivim zbog držanja životinje bez nadzora. Nakon toga, Coratia osiguranje svom je osiguraniku isplatila novac za popravak štete nastale na automobilu i od vlasnika psa sudskim putem zatražila povrat duga.

Kako se navodi u presudi, osiguravajuća je kuća pokušala od Božidara mirnim putem naplatiti si dug, no kako u tome nije uspjela, protiv njega je pokrenula građansku parnicu koja je nedavno završena i javno oglašena na Općinskom sudu u Varaždinu.

FOTO Ilustracija, nema veze sa člankom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI