Patačko: U korona-krizi sva skloništa za životinje bilježe porast udomljavanja

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Veterinarska stanica Nova iz Koprivnice otvorila je sklonište za životinje u Sigecu. Sklonište je kapaciteta 112 pasa većih od 50 centimetara i uređeno je prema svim zakonskim propisima.

– Mi smo prije na lokaciji u Sigecu imali azil, a kako taj naš objekt ne bi i dalje propadao, odlučili smo ponovno urediti sklonište za životinje. Pazili smo na svaki detalj i sklonište ispunjava sve uvjete prema standardima Europske unije – kaže Dražen Patačko, suvlasnik Veterinarske stanice Nova.

Dražen Patačko

Trenutno se sklonište koristi za smještaja napuštenih pasa s područja grada Đurđevca, a očekuje se dobivanje koncesije i za brojne općine s područja naše županije. Sve je više neodgovornih vlasnika koji ostavljaju svoje pse pa će u skloništu vrlo brzo puniti kapacitete.

– Zasad smo osigurali dva tehničara koji će voditi brigu o skloništu, a ako će kapaciteti biti maksimalno popunjeni, osigurat ćemo svim psima odgovarajuću skrb – kaže Dražen Patačko.

Sve je više ljubitelja životinja koji udomljavaju pse pa će sklonište za pse, kaže Patačko, najvjerojatnije biti samo privremeni dom.

– U ovoj korona-krizi sva skloništa za životinje bilježe porast udomljavanja pasa pa će tako najvjerojatnije biti i u našem. Većina napuštenih pasa nije agresivna i lako pronalazi udomitelje – kaže Dražen Patačko.

Sklonište u Sigecu udaljeno je od naseljenih kuća pa ponovno pokretanje njegova rada, ističe Patačko, neće remetiti mir mještana.

– Naše je sklonište i dobro ograđeno tako za domicilno stanovništo neće predstavljati nikakv problem – zaključio je Dražen Patačko.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI