STIŽE KONAČNO Pauk se vraća na gradske ulice, ovih je dana ‘dizao’ nepropisno parkirane kod bolnice

Pauk će ordinirati po nalogu prometnog i komunalnog redara te policije, kao i po dojavi građana


Autor: podravski.hr — 04.12.2018. / 13:37 Aktualno

Pauka odavno nismo vidjeli u ovakvoj akciji u centru Koprivnice (arhivska fotografija)

Uskoro na koprivničke ulice stiže pauk koji će odvoziti sva nepropisno parkirana ili napuštena vozila, ali i vozila koja su parkirana na mjestima označenima za osobe s invaliditetom bez adekvatne dozvole, doznali smo danas u Komunalcu.
– Ovih dana pregovaramo s potencijalnim iznajmljivačima pauk vozila. Za sada ćemo povremeno unajmiti pauk vozilo, uvijek u različitim terminima. Prioriteti su nam pješačke zone, prostor oko zebra, invalidska mjesta, autobusna stajališta, blizina škola i dječjih vrtića. Za depo odvezenih vozila korisnici će biti pravovremeno obaviješteni – kazala je glasnogovornica Petra Bijač.
Dometnula je kako će pauk „ordinirati“ po nalogu prometnog i komunalnog redara te policije, kao i po dojavi građana.
Otkad je Komunalac u srpnju prošle godine od Koprivnica parkinga, tvrtke kćeri varaždinskog Crtorada, preuzeo naplatu parkiranja, nepropisno parkiranim vozačima izdavale su se kazne, ali pauka nije bilo, osim na parkiralištima unutar Opće bolnice i na dijelu vanjskog bolničkog parkirališta, koja su ostala pod Crtoradovom ingerencijom.
– Pauka pošaljemo u Koprivnicu prema zahtjevu, kad je potrebno raščistiti neki prolaz, ali otkad više nemamo koncesiju na parkiralištima u gradu, nemamo ovlasti ondje koristiti pauka. U tijeku su pregovori s Komunalcem o najmu našeg vozila – kazao je Tomo Ježovita, direktor Crtorada.
Zadnji put pauk varaždinske tvrtke u Koprivnici je viđen u petak u krugu Opće bolnice. (hš)

Pauk snimljen u petak u krugu koprivničke bolnice

Pauk u petak diže automobil u krugu koprivničke bolnice (Foto: Facebook)

FOTO: ROBERT MIHALJEVIĆ, NIKOLA WOLF