Paulina (14): Kroz slikarstvo najbolje mogu pokazati svoju kreativnost

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Paulini Figač, 14-godišnjakinji iz koprivničkog prigradskog naselja Bakovčice, slikarstvo je veliki hobi. Od malih nogu Paulina je pokazivala velik interes za kist i boje pa je već s devet godina upisala tečaj crtanja kod slikara Ivana Lovrekovića.

-Obožavam slikarstvo jer na taj način mogu najbolje pokazati svoju kreativnost. Kroz tečaj crtanja napravila sam velike pomake u svom stvaralaštvu pa moje slike redovito dobivaju odlične kritike, što me posebno veseli – kaže Paulina Figač.

Svoj talent pokazuje u svim tehnikama, a motivi na njenim slikama pretežno su pejsaži. Posebno je ponosna na činjenicu da je prošle nedjelje otvorena i njena prva samostalna izložba, i to na imanju Stari zanati u Hlebinama.

– Veliku podršku u mom stvaralaštvu pružio mi je Stjepan Pongrac koji je i zaslužan za moju samostalnu izložbu. To mi ujedno i najbolji poticaj da nastavim stvarati nove uratke koji će oduševljavati ljubitelje umjetnosti – kaže Paulina Figač.

Bez obzira na odlične kritike Paulini umjetnost neće biti životni poziv već isključivo hobi. Trenutno je učenica osmog razreda koprivničke Osnovne škole Braća Radić, a odlučila je da će se dalje školovati za farmaceutskog tehničara.

– Farmaceutika će biti moj životni poziv i već sad sa sigurnošću mogu reći da nakon srednje škole ne namjeravam upisati Likovnu akademiju. Slikarstvo je isključivo moj hobi kroz koji nastojim privući pozornost ljubitelja kista i boja. Iako se ne namjeravam profesionalno baviti umjetnošći, i dalje ću svaki slobodan trenutak posvetiti slikarskom stvaralaštvu – zaključila je Paulina Figač.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI