Pavlović: Samo u izgradnju kanalizacije i sportske dvorane bit će uloženo 130 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Kloštar Podravski osigurala je sredstva za rekordne investicije kojima će znatno poboljšati kvalitetu života svih mještana. Kapitalni projekti su izgradnja kanalizacijske mreže u svim općinskim naseljima te sportske dvorane koja je već duže prioritet za općinske čelnike i mještane.

– Samo u izgradnju kanalizacije i sportske dvorane bit će uloženo 130 milijuna kuna. Realizacija ta dva projekta kreće u ovoj godini. Nositelj investicije izgradnje kanalizacije su Komunalije i radovi će početi u drugoj polovici ove godine, a obuhvatit će i izgradnju vodovodne mreže gdje je trenutno nema. Tim će projektom sva kućanstva na području općine dobiti mogućnost priključka na kanalizacijsku i vodovodnu mrežu. Za sportsku dvoranu potrebna smo sredstva osigurali u suradnji sa Županijom i u svibnju očekujemo početak radova. Planirani završetak izgradnje dvorane u idućoj je godini – kaže Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

Načelnik Siniša Pavlović

U Kozarevcu u vinogradarskim predjelima u planu je izgradnja poučno-rekreativne staze i vidikovca, a u tu će investiciju biti uloženo 750.000 kuna.

– Naša Općina ima velik turistički potencijal pa nastavljamo s ulaganjima i u infrastrukturu koja će doprinijeti razvoj turizma. Poučna staza i vidikovac dodatno će obogatiti sadržaje za izletnike i turiste i za taj projekt očekujemo potporu Ministarstva turizma – ističe Siniša Pavlović.

U Kozarevcu je u planu i proširenje Društvenog doma te postavljanje ograde na groblju. U Prugovcu će u ovoj godini biti uređeno dječje igralište sa sportskim terenima.

– Prugovac će dobiti isto igralište kakvo smo lani uredili u Kozarevcu. To je još jedna potvrda da jednako vodimo brigu o svim naseljima te nastojimo svim mještanima stvoriti jednake uvjete za život pa tako raspoređujemo i investicije u infrastrukturu. Nastavit ćemo ulaganja i u Društveni dom u Prugovcu i to sanacijom podruma i uređenjem kuhinje. U tijeku je završna faza uređenja nadograđenog dijela Doma čime smo povećali njegov kapacitet za 80 sjedećih mjesta – dodaje Siniša Pavlović.

Dolazi i asfalt

Odvojci ulica Matije Gupca i Duge u Prugovcu će dobiti asfalt. Općina je izradila potrebnu dokumentaciju za asfaltiranje i vrijednost tih investicija je 874.000 kuna.

– Za asfaltiranje namjeravamo povući potporu od Ministarstva graditeljstva, a plan je da se do ljeta obave svi radovi. Ovaj projekt nastavak je naših nastojanja da asfaltiramo sve nerazvrstane ceste, a prioritet imaju one dionice na kojima ima naseljenih kuća – kaže Siniša Pavlović. 

U tijeku je i provođenje projekta Zaželi u sklopu kojeg je Općina osigurala zapošljavanje 11 gerontodomaćica i odgovarajuću skrb za 66 starijih i nemoćnih mještana. Vrijednost tog projekta je 1,8 milijuna kuna i u potpunosti se financira iz fonda Europske unije.

Nove sprave

– Taj projekt pokazao se kao pun pogodak i za žene koje su teško dolazile do posla i za starije i nemoćne mještane koji se sada imaju na koga osloniti. Svi korisnici programa imaju samo riječi hvale za gerontodomaćice i sam projekt. Već sad imamo naznake od premijera Andreja Plenkovića da će se taj projekt provoditi i duže od 15 mjeseci koliko bi još trebao trajati na području naše općine. Postoji i mogućnost da se program proširi, na čemu ćemo mi ustrajati kako bi se otvorila nova radna mjesta za žene starije od 50 godina koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, kao i mogućnost odgovarajuće skrbi za sve zainteresirane starije i nemoćne mještane. Moram pohvaliti i naše partnere u ovom projektu, a to su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Đurđevac – kaže Siniša Pavlović.

Kloštranske žene
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI