Pavlović: U osam godina realizirali smo 72 projekta

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Cilj nam je ravnomjeran razvoj svih naselja pa su i investicije tako raspoređene i vodimo se prijedlozima i zahtjevima mještana – kaže Siniša Pavlović

Općina Kloštar Podravski nastavlja ulagati u infrastrukturu. U tijeku su radovi na izgradnji sportske dvorane vrijedni 12 milijuna kuna. Sportska dvorana gradi se uz školsku zgradu, a rok za završetak svih radova je u veljači iduće godine.

– Dugi niz godina sportska je dvorana potreba jer je naša škola jedna od najvećih u županiji, a učenici nemaju odgovarajući prostor za nastavu tjelesnog, kao ni mještani za rekreaciju u jesenskim i zimskim mjesecima. Uspjeli smo pokrenuti i taj projekt i ponosni smo što će uskoro krenuti njegova realizacija zahvaljujući suradnji sa Županijom. Realizacija ovog projekta još je jedna potvrda zalaganja općinske uprave da ostvari dugogodišnje želje pa ćemo tako nakon vrtića dobiti i sportsku dvoranu – kaže Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

U tijeku je izgradnja sportske dvorane

Površina dvorane bit će 1760 četvornih metara pa će imati sve potrebne uvjete za odigravanje službenih rukometnih i košarkaških utakmica.

– Projekt dvorane zasigurno će doprinijeti i bogatijem sportskom životu pa očekujemo da ćemo dobiti i nove sportske klubove, a to se prvenstveno odnosi na rukomet i košarku. Ženski rukomet ima tradiciju u Kloštru Podravskom pa će se sigurno opet pokrenuti rad Škole rukometa. Izgradnjom dvorane i naši mještani i udruge dobit će idealan prostor za rekreaciju – kaže Siniša Pavlović.

Uskoro će krenuti i realizacija projekta nadogradnje zgrade dječjeg vrtića. Taj projekt vrijedan je 700.000 kuna, od čega 400.000 sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

-Trenutno vrtić ima kapacitet jedne odgojne skupine za 25 mališana. Nadogradnjom će se stvoriti uvjeti za formiranje još jedne odgojne skupine za 25 mališana i plan je da do kraja ove godine završe svi radovi kako bismo već u idućoj povećali kapacitet našeg dječjeg vrtića – kaže Siniša Pavlović.

Dječji će vrtić kroz projekt nadogradnje imati veći kapacitet za boravak mališana

U središtu Kozarevca u suradnji sa Županijskom upravom za ceste uskoro će krenuti izgradnja kružnog toka. Kružnim tokom poboljšat će se sigurnost u prometu, a investicija je vrijedna 500.000 kuna.

– U suradnji sa Županijskom upravom za ceste u Prugovcu će na cesti uz nogometno igralište biti postavljeni uspornici. U Prugovcu ćemo uskoro urediti i igralište za košarku i mali nogomet uz školsku zgradu. Radi sigurnosti u prometu s Hrvatskim cestama krećemo u projekt izgradnje pješačko-biciklističke staze uz Podravsku magistralu od ulaza u Budančevicu do izlaza iz Kloštra Podravskog – kaže Siniša Pavlović.        

Općina će nastaviti provoditi i program Zaželi u sklopu kojeg se u prvoj fazi 11 gerontodomaćica brinulo o 70 starijih i nemoćnih mještana. Za drugu fazu programa dobivena je potpora od 1,8 milijuna kuna.

-Još samo čekamo potpis ugovora te se naših 11 gerontodomaćica vraća pružanju usluga krajnjim korisnicima, uz napomenu da će biti proveden natječaj za zapošljavanje još devet žena, što znači da će i više korisnika biti uključeno u ovaj program – dodaje Siniša Pavlović.

Uskoro se nastavlja provedba projekta Zaželi

Uskoro će u sklopu projekta aglomeracije krenuti izgradnja kanalizacijske mreže, a u planu je i projekt uređenja tržnice.

-U osam godina realizirali smo 72 projekta i neprestano ulažemo u poboljšanje kvalitete života svih mještana. Cilj nam je ravnomjeran razvoj svih naselja pa su i investicije tako raspoređene i vodimo se prijedlozima i zahtjevima mještana – zaključio je Siniša Pavlović.

Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Pogledajte što je policija uzela mladom Koprivničancu

Kako doznajemo, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policija sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak sa šireg koprivničkog područja nedozvoljeno posjedovao vojnu poluautomatsku pušku, pušku ručne izrade, četiri komada

Na našem nebu viđen meteor

Nešto iza 18 sati na našem nebu viđen je meteor. Brojni mještani primijetili su nebesko tijelo, a astronom Korado Korlević je za 24 sata to

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI