PAZI, SNIMA SE Stiže 12 fiksnih kamera za nadzor brzine, pogledajte lokacije na kojima će biti

Najviše kamera, njih sedam, bit će postavljeno duž Podravske magistrale, državne ceste D2: od Cvetkovca preko Koprivnice do Starog Gradca pored Pitomače


Autor: podravski.hr — 20.10.2018. / 10:01 Aktualno

Karta s pozicijama fiksnih kamera (Infografika: Podravski list)

Prema nacionalnoj strategiji sigurnosti cestovnog prometa, Ministarstvo unutarnjih poslova do kraja godine na državnim prometnicama Podravine i Prigorja postavit će čak 12 fiksnih kamera za praćenje brzine kretanja vozila.
Kako navode iz MUP-a, to je najsuvremeniji nadzorni sustav koji je sposoban odjednom pratiti do šest vozila istovremeno u prekoračenju brzine. Uz to, kamere mogu prepoznati registracijske pločice svih zemalja Europske unije, ali i zemalja bivše Jugoslavije – Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova.
Iz MUP-a su naveli kako u ovoj fazi opreme prometnica nadzornim sustavom na raspolaganju imaju 29 novih kamera. Najviše će ih biti postavljeno u Podravini i Prigorju – čak 12 Od 29 kamera, kazali su iz MUP-a. S druge strane, koji je broj ‘praznih’ kućica za kamere predviđen za naše područje nije poznat. Kroz medije se spominjala brojka od tri kućišta, no to nigdje nije službeno potvrđeno.

TOČNE ADRESE S KAMERAMA

PODRAVSKA MAGISTRALA
Cvetkovec (Varaždinska ulica 2 – u smjeru Ludbrega)
Koprivnica (Varaždinska cesta 2)
Glogovac (Koprivnička ulica 8)
Novigrad Podravski (Koprivnička ulica 146)
Budančevica (Ulica Vladimira Nazora 25)
Pitomača (Ulica Ljudevita Gaja 167),
Stari Gradac (Ulica Matije Gupca 7),
SV. IVAN ŽABNO – BJELOVAR
Sveti Ivan Žabno (Ulica Braće Radić 32-34)
Kenđelovec 15
KOPRIVNICA – KRIŽEVCI
Reka (Ulica Stjepana Radića 28 E).
Majurec 129
ĐURĐEVAC – BJELOVAR
Hampovica (Ulica Šimuna Pandura kod kbr. 80)

Najviše kamera, njih sedam, bit će postavljeno duž Podravske magistrale, državne ceste D2: od Cvetkovca preko Koprivnice do Starog Gradca pored Pitomače. Po dvije kamere predviđene su za najopasniji dio državne ceste D28 Zagreb-Bjelovar kod Svetog Ivana Žabna i Kenđelovca i po dvije će biti postavljene na državnoj cesti Koprivnica-Zagreb, i to u Reki kod Koprivnice i Majurcu nedaleko od Križevaca. Postavljanje jedne kamere predviđeno je u Hampovici nedaleko od Virja, na državnoj cesti D43 Đurđevac-Bjelovar.
Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke o postavljanju kamera nismo mogli doznati mnogo više od službenog MUP-a i natpisa u nacionalnim medijima i stručnim internetskim portalima koji se bave automobilima i prometom.
– Dok ćemo znati više o kamerama, svakako ćemo o tome izvijestiti javnost. Za sada više od vas ne znamo. Sve je pod nadležnošću MUP-a – kratak je bio Dražen Laljek, glasnogovornik PU koprivničko-križevačke. (ke)

Ilustracija / Kamere i kućišta stižu ovih dana

FOTO: CROPIX