PAZITE ŠTO BACATE U SMEĆE Papirima iz kanti za otpad muškarac (34) prevario devet osoba

Pronašao je odbačene račune i druge dokumente s osobnim podacima devetero osoba


Autor: podravski.hr — 04.12.2017. / 13:35 Crna kronika

Ilustracija / Odvoz smeća drastično je poskupio

Dobro pripazite što bacate u smeće! Takvo upozorenje valja još jednom ponoviti nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu danas priopćilo kako je podignulo optužnicu protiv 34-godišnjeg muškarca koji se jako dobro okoristio onim što je pronašao u kontejnerima i kantama za smeće na području Varaždina, Koprivnice i Čakovca, odnosno tamošnjeg prigradskog naselja Kuršanca.
Snalažljivog smetlarskog prevaranata optužnicom se tereti da je od prosinca 2012. do ožujka 2014. godine na području tri grada i tri županije prekapao kante za smeće u potrazi za korisnim osobnim podacima.
“Pronašao je odbačene račune i druge dokumente s osobnim podacima devetero osoba te bez njihovog znanja i suglasnosti putem telefona zaključio pretplatničke ugovore sa dva teleoperatera navodeći osobne podatke tih osoba, lažno predočavajući da one žele sklopiti ugovore i da će račune plaćati po dospijeću”, priopćili su danas iz varaždinskog tužiteljstva.
Zaposlenici teleoperaterrskih kompanija povjerovali su okrivljeniku i zaključili ugovore za ukupno 25 telefonskih brojeva na ime devetero osoba kojima se potom on koristio, a ispostavljene račune nije plaćao. Prema optužnici, nepripadno se okoristio za više od 31.000 kuna.
Optužnica je podignuta pred Općinskim sudom u Varaždinu zbog počinjenja produljenih kaznenih djela prijevare i nedopuštene uporabe osobnih podataka. Pa vi dobro razmislite prije nego što račune i druge papire na kojima se možda kriju vaši osobni podaci – adresa, ime i prezime ili nedajbože OIB i JMGB – nonšalantno bacite u kantu za smeće. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA