Pčelari u Đurđevcu predstavili svoje proizvode

Podravski list profile

Đurđevačka Pčelarska udruga Bagrem organizirala je Medveni den, izložbu pčelarskih proizvoda i županijsko ocjenjivanje meda. Brojni pčelari predstavili su svoje proizvode koje su brojni posjetitelji mogli i kušati, a u prigodnom programu nastupili su vrtićarci iz Đurđevca, Virja, Kalinovca, Novog Virja i Novigrada Podravskog, školarci iz Đurđevca te puhački orkestar DVD-a Đurđevac. Za ocjenjivanje meda predano je 25 uzorka od čega je sedam dobilo zlatne diplome, šest srebrne i devet brončane te tri priznanja. Titulu šampiona pripala je Tatjani Hapavel za kestenov med, a zlata su još dobili Zoran Ježić i Slavko Sedmak za kestenov med, Josip Pintar za cvjetni med, Martin Robotić za bagremov med te Željko Manolić i Franjo Dokuš za lipu. Priređen je i izbor za najpčelicu među mališanima, a prvu nagradu osvojila Ecija Rumek. Medveni den pčelari su iskoristili da još jednom skrenu pozornost na probleme kojih muče, a najveći je nekontrolirani uvoz meda upitne kvalitete.

-Iako je ova godina bila katastrofalna po prinosima, zadržali smo dobru kvalitetu meda, što su potvrdili i rezultati ocjenjivanja – kaže Mario Rogoz, predsjednik Pčelarske udruge Bagrem.

FOTO: Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Asfaltirali cestu Šemovci – Hampovica

Djelatnici bjelovarskih Cesta asfaltirali su dionicu državne ceste između Šemovaca i Hampovice, naselja na području općine Virje. Zbog gustog kamionskog prometa ta dionica bila je

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti