Pedofil kao voditelj folklorne skupine 35 puta silovao djevojčicu, dobio 9 godina zatvora

Visoki kazneni sud donio je presudu kojom je prihvatio žalbu državnog odvjetnika te je muškarcu optuženom za bludne radnje nad djevojčicom s prvotnih 5 i pol godina zatvora povećao na 9, prenosi Slobodna Dalmacija.

Radi se o 48-godišnjem muškarcu koji je kao voditelj folklorne skupine u razdoblju od dvije godine u 35 navrata silovao 11-godišnju djevojčicu. On je, naime, zlouporabio svoj položaj voditelja folklorne skupine i nakon proba prilazio djevojčici koja je bila polaznica folklora.

Spolne odnošaje, kao i spolne radnje, osuđeni je počinio u prostorijama udruge gdje su se održavale probe, a u pet navrata odveo ju je i svojoj kući.

Bjelovarski sud je prvotno priznao neke olakotne okolnosti, a to su prijašnja neosuđivanost te priznanje djela. Također spominju i određenu kritičnost i žaljenje počinitelja koji je otac četvero djece od kojih je dvoje maloljetno.

Međutim, postoje i otegotne okolnosti koje zahtjevaju strože kažnjavanje, a to su dugotrajnost i upornost u činjenju kaznenih djela kao i težina počinjenih kaznenih djela.

– Kaznena djela su započela kada je žrtva bila u dobi od svega 11 godina. Radnje kaznenih djela su negativno utjecale na cjelokupni razvoj žrtve. Jedinstvena kazna iz prvostupanjske presude je preblaga i neodgovarajuća brojnosti kaznenih djela i visini pojedinačno utvrđenih kazni za ta djela – navode iz Visokog kaznenog suda.

Optuženi se dugo bavi folklorom te mu je određena doživotna zabrana bavljanja djelatnosti u kojima dolazi u redoviti kontakt s djecom.

Foto: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI