Penezić: Nastojimo poboljšati kvalitetu života naših članova

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Udruga umirovljenika Ferdinandovac uspješno je realizirala projekt I mi želimo znati koji je obuhvatio informatičku edukaciju članova. U projekt je bilo uključeno deset članova Udruge čija je prosječna starosna dob 66 godina, a obuhvatio je 30 radnih sati vezanih uz usvajanje osnova rada na računalu.

Tako su umirovljenici naučili kako doći do svakodnevnih informacija, elektronski obaviti pojedine poslove, koristiti društvene mreže te različite portale kao što su e-građani, e-kupovina i e- bankarstvo.

– Sve naučeno kroz ovaj projekt uvelike će olakšati svakodnevnu komunikaciju i unaprijediti kvalitetu života naših članova. Kako živimo u svijetu brzih tehnoloških promjena i mnoštvu informacija, nužno je naučiti vještine pronalaženja, vrednovanja, organiziranja i odabiranja informacija – kaže Ljubica Penezić, predsjednica Udruge umirovljenika Ferdinandovac.

Želja je, dodaje predsjednica, da se što više osoba treće životne dobi uključi u rad Udruge i ovakve aktivnosti će ih sigurno privući. Udruga je, uz financijsku podršku Općine i Županije, uspješno provela i projekte Aktivni i u trećoj dobi te Godine života su samo broj.

– Osobe treće životne dobi još mogu itekako sudjelovati u društvenim zbivanjima, biti korisni članovi svoje obitelji i svoje lokalne zajednice, samo ih treba malo poučiti osnovama modernih tehnologija. Voljeli bismo da nas se naša politika sjeti svakodnevno, a ne samo pred izbore. Mi još možemo mnogo toga dati društvu, ali i društvo se mora brinuti o nama – zaključila je Ljubica Penezić.

FOTO Ljubica Penezić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Herpesom su zaraženi gotovo svi ljudi

Prema mišljenju velikog broja stručnjaka, gotovo da nema osobe koja nije zaražena virusom herpes simplex. Međutim, inficiranost ovim virusom ne pokazuje se uvijek. Većinu vremena

  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI