Pero Markić predstavio svoje slike, mozaike i skulpture

Podravski list profile

Pero Markić, umirovljeni koprivnički umjetnik, otvorio je izložbu svojih slika, mozaika i skulptura u Područnoj školi Bakovčice. U programu su sudjelovali učenici područnih škola Bakovčice i Plešce iz Primorsko-goranske županije, a nekoliko pjesama otpjevale su članice Udruge prijatelja kulture Vlado Dolenec iz Koprivničkih Bregi. Kao uvod u izložbu govorili su učitelj Radovan Knežević, Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, i pjesnik Ivan Picer. Svi oni osvrnuli su se na život i stvaranje Pere Markića koji je za vrijeme rata iz Vukovara došao u Podravinu te ovdje stvorio novi život za sebe i svoju obitelj. Pero Markić govorio je o svakom djelu i što je njime želio reći te otkrio zanimljive i maštovite priče koje se kriju iza svakog djela koje opisuje neku povijesnu ličnost ili tradiciju hrvatskog naroda.

“KLOPIZZA”

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Sesvečani oživjeli Ivanjske običaje

Hrvatsko folklorno društvo Sesvečice organiziralo je prikaz tradicijskih običaja za Ivanje u Podravski Sesvetama. Sesvečani su u suradnji s Udrugom umirovljenika Podravske Sesvete, Udrugom žena

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti