Perok: Brojnim projektima i potporama stalno poboljšavamo kvalitetu života naših mještana

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Za kupnju kuća mladim obiteljima odobrili smo 62 potpore, od čega je čak 14 značilo preseljenje na područje naše općine, što je najbolji pokazatelj da se program odražava na poboljšanje demografske slike, a to je glavni cilj – kaže Mirko Perok

Općina Virje u parku u samom središtu Virja provela je projekt uređenja dječjeg igrališta. Postojeće dječje igralište bilo je zastarjelo pa je Općina odlučila modernizirati sadržaje za igru najmlađih mještana, kao i za druženje mladih obitelji.

– U uređenje igrališta uložili smo 609.000 kuna s PDV-om. Investicijom je obuhvaćeno postavljanje osam novih igrala, klupa, oglasne ploče i ograde. Postavljene su i klupe za dojilje, kao i ukrasne žardinjere za cvjetne otoke. Uređenjem igrališta naš je park dobio novu vizuru jer smo pomno pazili na svaki detalj kako bi mlade obitelji dobile svoju oazu za zabavu i opuštanje. Uređenje dječjeg igrališta samo je nastavak naših projekata i programa čiji je cilj zadržati mlade obitelji u Virju i privući nove. Jedan od pokazatelja da idemo u dobrom smjeru je i povećanje broja djece u vrtiću, a smanjenjem cijene vrtića od jeseni na 300 kuna za prvo dijete, na 200 kuna za drugo dijete te za treće besplatno, dodatno ćemo olakšati roditeljima – kaže Mirko Perok.

U parku u središtu Virja uređeno je novo dječje igralište

U parku će uskoro biti postavljen i spomenik domovini i hrvatskim braniteljima, a vrijednost te investicije je 300.000 kuna. Izrada spomenika u završnoj je fazi, a njegovo postavljanje planira se do proslave Dana državnosti  – dodaje Mirko Perok.

Za bivšu zgradu Općine, koju trenutno koriste brojne udruge, u tijeku je javna nabava za obnovu krovišta i zamjenu stolarije vrijednosti oko 150.000,00 kuna.

– Ovaj smo projekt kandidirali na natječaj Lokalne akcijske grupe Podravina te je odobreno financiranje u stopostotnom iznosu – kaže Mirko Perok.

Jedan od velikih projekata koji su pripremali je izgradnja kružnog toka i rekonstrukcija Trga Prodavić i Ulice braće Radić do spojeva s ulicama Ljudevita Gaja i Kolodvorske ulice u vrijednosti 3,5 milijuna kuna. U tijeku je postupak javne nabave za radove, a otvaranje ponuda planirano je 19. svibnja. Radovi će obuhvaćati uređenje prometnice i pješačke staze, asfalterske radove te radove na oborinskoj odvodnji.

Izgradnja kružnog toka i rekonstrukcija Trga Prodavić

– Za projekt uređenja Trga Prodavić dobili smo potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, čime smo smanjili naš financijski udio. Prethodnih godina izgrađena je kompletna infrastruktura sustava vodoopskrbe i odvodnje, a ovim projektom nastavljamo s uređenjem šireg centra Virja – kaže Mirko Perok.

U Rakitnici i Donjim Zdjelicama obnovljeni su društveni domovi. U Rakitnici je dom dobio novu fasadu i uređena je sama unutrašnjost, a u te radove uloženo je 250.000 kuna. U Donjim Zdjelicama obnovljeno je krovište i stolarija, a investicija je vrijedna 500.000 kuna.

Na Društvenom domu u Donjim Zdjelicama obnovljeno je krovište i stolarija
Društveni dom u Rakitnici dobio je novu fasadu

– Vodimo brigu o ravnomjernom razvoju svih općinskih naselja pa smo osigurali potrebna sredstva za obnovu vatrogasnih domova i u Miholjancu i Hampovici – dodaje Mirko Perok.

Općina kroz razne programe pomaže i poduzetnicima i poljoprivrednicima. U ovoj godini poljoprivrednicima i poduzetnicima za nabavu strojeva, opreme i druge prihvatljive troškove isplaćeno je 440.000 kuna. Mjere su koristile 73 osobe.

– Kroz program potpora za mlade obitelji u četiri godine odobrili smo 156 zahtjeva i ukupno isplatili potpore u iznosu većem od tri milijuna kuna. Za kupnju kuća odobrene su 62 potpore, od čega je čak 14 značilo preseljenje na područje naše općine, 50 zahtjeva za priključenje na sustav odvodnje, 43 na sustav vodoopskrbe te 23 odobrena zahtjeva za ulaganja u stambeni prostor, što je najbolji pokazatelj da se program odražava na poboljšanje demografske slike, a to je glavni cilj. Brojnim projektima i potporama stalno poboljšavamo kvalitetu života naših mještana – zaključio je Mirko Perok.

Mirko Perok, načelnik Općine Virje

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI