Perok: Neki načelnici ne vide korist od turističkog udruživanja

Turistička zajednica područja Središnja Podravina, koju čine općine Virje, Hlebine, Molve, Gola, Novigrad Podravski i Legrad, dobila je novu djelatnicu, Ivonu Šimunić. S dosadašnjom direktoricom Elizabetom Milanović Glavica raskinut je radni ugovor zbog njenih osobnih zdravstvenih razloga, a Ivona Šimunić bit će prijavljena na pola radnog vremena i to na funkciji pomoćnice direktora.

Mirko Perok i Ivona Šimunić

– Mogu izraziti zadovoljstvo dosadašnjim radom Zajednice, kao i radom sad već bivše direktorice. Bez obzira na pandemiju, postigli smo značajne pomake u prepoznavanju Zajednice ne samo u Hrvatskoj, već i u inozemstvu. Vjerujem da će Ivona Šimunić rad Zajednice podići na još višu razinu – ističe Mirko Perok, predsjednik Turističke zajednice područja Središnja Podravina i načelnik Općine Virje.

Ivona Šimunić, dodaje on, zaposlena je i u koprivničkoj Turističkoj zajednici pa će dosadašnje bogato iskustvo prenijeti i na područje Središnje Podravine. Ujedno će se nastaviti i dobra suradnja s koprivničkom Zajednicom radi iskorištavanja svih turističkih potencijala.

– Moram izraziti i žaljenje što neki od suosnivača Zajednice ne vide korist od našeg udruživanja. Turistički razvoj određenog područja nije odgovornost Zajednice, nego je rezultat angažmana i stvaranja potrebnih preduvjeta od strane svake općine pojedinačno. Aktivnosti Zajednice i turistička ponuda ovise isključivo o zainteresiranosti i susretljivosti općina na konkretnom području i nadam se da će to uvidjeti i ostali kolege načelnici kako bismo napravili iskorak u razvoju turizma na cijelom području koje Zajednica pokriva – zaključio je Mirko Perok.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI