Pet godina Bauwerk Grupe Hrvatska u Đurđevcu: U proizvodnju uložili više od 150 milijuna kuna i zaposlili 300 ljudi

Unaprjeđenje tehnoloških procesa nastavlja se na svim odjelima tvrtke, što nam omogućuje da mjesečno izvezemo oko 50 kamiona s oko 160.000 kvadratnih metara ili 1100 tona kvalitetnog parketa i poluproizvoda

Početkom prosinca navršit će se pet godina otkako Bauwerk Grupa posluje u Hrvatskoj, u Đurđevcu. To je bio period intenzivnih investicijskih zahvata koji su omogućili da Bauwerk Group Hrvatska d.o.o. postane jedan od najcjenjenijih proizvođača i izvoznika parketa premium kvalitete.

– Za postignute rezultate tvrtka je višestruko nagrađivana, ali našem timu posebno značenje i priznanje predstavlja rezultat koji smo, pored poslovanja na višim razinama efikasnosti i fleksibilnosti, postigli povećanjem zaposlenosti, tako da sada imamo više od 300 zaposlenika, što ujedno smatramo svojom najboljom investicijom, upravo taj ljudski kapital – ističe Uprava tvrtke.

Proizvođač premium parketa

Bauwerk Group Hrvatska d.o.o, tvrtka u stopostotnom privatnom vlasništvu, dio je Bauwerk grupe čiji su brendirani proizvodi poznati diljem svijeta. Tvrtka je izvanredan primjer stranih ulaganja iz Švicarske u proizvodnju premium parketa od prirodnog drva u srcu hrvatske Podravine. S uloženih više od 150 milijuna kuna investicija, Bauwerk Group Hrvatska uspio je u kratkom periodu od temelja obnoviti postrojenje, modernizirati tehnologiju, obučiti radnike te postići najvišu razinu u proizvodnji premium parketa. Gotovo sav proizvedeni parket izvozi na najzahtjevnija europska i svjetska tržišta.

„Budi bolji“

– Ovakav pristup i visok standard koji postavljamo sami sebi iziskuje od nas stalna unaprjeđenja i konstantno preispitivanje te poboljšavanje procesa, a sve zahvaljujući doprinosu našeg kolektiva. Upravo radi ostvarenja što veće produktivnosti i automatizacije procesa, uveli smo LEAN metodu odnosno SPS (Synchronized production system), koji u tvrtki nazivamo i „Budi bolji“. Sustav je implementiran u svim odjelima, odnosno u svakom koraku procesa počevši od primarne proizvodnje do vrhunskog finalnog parketa – kažu u Upravi.

Odjelima, ali i pojedincima koji pokažu najbolje rezultate, dodjeljuju se posebne nagrade.

Unaprjeđenje procesa i zapošljavanje

– Automatizacija i unaprjeđenje procesa ne znači i smanjenje ljudstva, već se nastoji olakšati rad zaposlenika te umanjiti teži fizički napor pri obavljanju poslova. Ujedno se i povećavaju kapaciteti te omogućuju pravovremenu prilagodbu uvjetima na tržištu. Tako smo, s obzirom na nestabilnost tržišta sirovine, odlučili povećati kapacitet pilane te zaposlili dodatnu radnu snagu kako bismo vlastitim kapacitetima osigurali dostupnost drvnog materijala potrebnog za daljnji proces. Time smo, uz kontinuiranu podršku malim pilanarima i nastavak nabavke sirovine s tržišta, dodatno osigurali materijal za širenje proizvodnih kapaciteta sekundarne prerade i finalnog proizvoda.

Unaprjeđenje tehnoloških procesa nastavlja se na svim odjelima tvrtke, što nam omogućuje da mjesečno izvezemo oko 50 kamiona s oko 160.000 kvadratnih metara ili 1100 tona gotovog parketa, visoko vrijednog gornjeg sloja parketa te poluproizvoda koje šaljemo na završnu obradu u ostale članice grupacije – ističu u tvrtki.

Pored unaprjeđenja tehnoloških procesa, velika pažnja posvećena je osposobljavanju i edukaciji njezinih zaposlenika.

– Upravo zbog nedostatka potrebne kvalificirane radne snage, svim našim zaposlenicima tvrtka je osigurala stručno usavršavanje kako bi mogli biti osposobljeni za obavljanje poslova u drvnoj industriji. Pored toga, mnogo se ulaže u usavršavanje zaposlenika na svima razinama. Za voditelje pojedinih odjela organiziraju se Leadership treninzi uz domaće i strane predavače – napominju u Bauwerku.

Održivost i zaštita okoliša

Sve njihove aktivnosti bazirane su na održivosti, usklađenosti potreba čovjeka i zaštite prirode i okoliša.

– Kontinuirano unaprjeđujemo logistiku i proizvodnju i doprinosimo smanjenju proizvodnje CO2 te općenitom održivom poslovanju. S daljnjim rastom i razvojem nastavljamo i dalje te je u planu izgradnja „Sunčane elektrane Bauwerk Boen Đurđevac“ – najveće sunčane elektrane za vlastite potrebe u Republici Hrvatskoj. Time postajemo najprogresivnija tvrtka po pitanju održivosti i zaštiti okoliša u Koprivničko-križevačkoj županiji, te ogledni primjer kako privatni kapital, strateški planirani investicijski projekti i briga za budućnost i okoliš idu „ruku pod ruku“ – ističu.

Doprinos zajednici

– Bauwerk Group Hrvatska izuzetno je svjestan odgovornosti prema zaposlenicima, a time i cijeloj zajednici. Naše aktivnosti usmjerene su na promicanje vrijednosti poput međusobnog poštovanja i poštenog rada, u poslovnom i privatnom smislu. Želimo utjecati na promjenu radne etike, te potaknuti poslodavce kao i širu javnost, odnosno sve koji se zalažu za pravedno vrednovanje rada, na poštivanje radnika te njihovo primjereno nagrađivanje za rad. Zadržimo naše ljude u domovini nudeći im zdravu radnu atmosferu na temeljima iskrene podrške i uzajamnog poštovanja između poslodavaca i zaposlenika – kažu u Bauwerku.

Od početka poslovanja, dodaju, kontinuirano su se prilagođavali odnosno povećavali plaće, stoga su prepoznati kao konkurentan poslodavac.

– Pored toga, našim zaposlenicima isplaćuju se putni troškovi u stopostotnom iznosu, isplaćuje se božićnica, regres za godišnji odmor, nagrada za vjenčanje i rođenje djeteta, jubilarne nagrade, poklon-bon za rođendan te još mnogo drugih pogodnosti kojima svojim zaposlenicima želimo omogućiti bolju egzistenciju.

Doprinos u lokalnoj zajednici vidljiv je i kroz donacije i sponzorstva. Orijentirali smo se na pomoć udrugama s Koprivničko-križevačke županije, ali i šire, koje se brinu o napuštenoj djeci i djeci s poteškoćama u razvoju, ali jednako tako i na udruge koje brinu o očuvanju kulturne baštine – ističe Uprava.

Bauwerk Group Hrvatska sudjeluje na brojnim projektima, među kojima je nekolicina povezana s unaprjeđenjem obrazovnog sustava. Jedan od projekata imao je za cilj pružanje podrške povećanju zapošljivosti studenata Šumarskog fakulteta na tržištu rada putem omogućavanja stjecanja praktičnih vještina za rad kroz unaprjeđenje i provedbu stručne prakse.

– Bauwerk Group Hrvatska djeluje i na polju unaprjeđenja srednjoškolskog programa, kao sudionik projekta u sklopu Razvoja kompetencija, gdje svoju ulogu vidimo u podjeli iskustava o potrebama tržišta rada te kvalitetnijem zapošljavanju deficitarnih kadrova, odnosno stvoriti interes srednjoškolaca i profesora za usmjeravanje na poslove iz drvne struke (uključujući i rad na strojevima u proizvodnom pogonu). Izrazito smo ponosni sudjelovanjem na ovogodišnjem Erasmus projektu, gdje je tvrtka predstavljena velikom broju domaćih i stranih učenika iz Španjolske, Italije i Slovačke – kažu u Bauwerku.

Pozitivna radna okolina

Organiziranje team building radionica izrazito je bitno za cijeli kolektiv.

– Tako smo u prethodnim godinama organizirali druženja zaposlenika po proizvodnim halama, gdje su igrali brojne zanimljive timske igre uz koje su se na nekoliko sati rasteretili od poslovnih briga. Kako bismo osnažili kolektiv, jednom godišnje održavamo Companyday. Osmišljen je na način da informiramo kolektiv o poslovanju tvrtke kao i cijele korporacije. Nakon toga slijedi manje formalni dio u kojem su zaposlenici podijeljeni u timove i sudjeluju u igrama na otvorenom. Cilj je učvrstiti timski duh i zajedništvo koje svakodnevno gradimo na našim radnim mjestima – zaključuje Uprava.

Nagrade i priznanja zbog uspješnog poslovanja

BAUWERK GROUP HRVATSKA d.o.o. iz Đurđevca uspio je postići najvišu razinu u proizvodnji premium parketa te ostvariti rast prihoda do gotovo 270.000.000 kuna.

– Time smo ujedno ostvarili godišnji prihod po zaposlenom više od 1.000.000 kuna te postali konkurentan i poželjan poslodavac s 323 zaposlenika koji podupire nastojanja u zadržavanju radne snage u našoj domovini. Ovakvi rezultati prepoznati su te je tvrtka nagrađena kao najbolji investitor koji najviše doprinosi izvozu Hrvatske. Vlada RH javno je dodijelila službeni status kvalificiranog investitora-korisnika državnih poticaja povodom izravnih ulaganja, a HGK Koprivničko-križevačke županije tvrtki je dodijelila nagradu «Zlatna kuna» za najuspješnije poduzeće srednje veličine. Tvrtka je višestruki dugogodišnji dobitnik nagrada Lider invest kao istaknuti investitor odnosno: Export Lider Invest 2018. za istaknuti doprinos izvozu, Employee Lider Invest 2019 i 2021 za investiciju koja je najviše pridonijela zapošljavanju, Special Lider invest 2020 za kontinuirano ulaganje – kažu u Bauwerku. Tome svemu nadodajmo da je Igor Benaković, predsjednik Uprave tvrtke, proglašen za najboljeg menadžera (inozemna poduzeća) od strane Hrvatske udruge menadžera i poduzetnika CROMA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI