NAKON PET MJESECI IZVIDA Odbačena kaznena prijava protiv šefa Podravke Pucara i čelnika Zvečeva Alvira

Mirela Šmital, županijska državna odvjetnica u Slavonskom Brodu, potvrdila nam je kako je ŽDO još lani 16. svibnja donio "rješenje o odbačaju kaznene prijave"


Autor: podravski.hr — 27.02.2018. / 9:54 Aktualno

Šef Podravke Marin Pucar riješio se brige s kaznenom prijavom

Samo pet mjeseci trebalo je Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu da odbaci kaznenu prijavu protiv čelnih ljudi Zvečeva koju je podnio jedan od najvećih svjetskih proizvođača kakaa, afrička tvrtka Afrotropic cocoa iz Gane.
Zvečevo je Afrotropicu za sirovinu ostalo dužno oko 4,5 milijuna kuna, ali taj novac, kako se čini, nikad neće vidjeti jer potraživanje nije ušlo ni u postupak predstečajne nagodbe.
Mirela Šmital, županijska državna odvjetnica u Slavonskom Brodu, potvrdila nam je prošli tjedan kako je ŽDO još lani 16. svibnja donio “rješenje o odbačaju kaznene prijave protiv Marina Pucara, Zdravka Alvira, Krunoslava Alvira, Tomislava Alvira i Zvečeva zbog više kaznenih djela”. Prijavu je pak tvrtka Afrotropic bila podnijela tijekom studenog 2016. godine.
Kako su mediji pisali, jedan od većih svjetskih proizvođača i distributera sirovine za proizvodnju čokolade čelne ljude požeške tvrtke teretio je da su nizom kaznenih djela “izbjegli plaćanje više računa od 2011. godine, pri čemu su za isporučenu robu isknjižili račune iz poslovnih knjiga Zvečeva, a u međuvremenu oštećenome (Afrotropicu) slali ovjerene i potpisane pisane potvrde da su im dužni”. Tako su, prema tvrdnjama tvrtke iz Afrike, taj dug namjerno pustili u zastaru.
Afrotropic je dug od 4,5 milijuna kuna pokušao utjerati kaznenom prijavom, podnošenjem zahtjeva da im se to prizna kao tražbina u predstečajnoj nagodbi te tužbom kod mjerodavnog trgovačkog suda. Čini se kako nisu uspjeli. (rm)
FOTO: NIKOLA WOLF