Petar dobio nagradu za životno djelo: Za projekte smo dobili 15 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u Križevcima donesena je odluka o dodjeli nagrade za životno djelo Petru Gatariću, predsjedniku Udruge osoba s invaliditetom Križevci, koji stoji iza udruge Hedona i poznate križevačke čokolaterije.

Petar Gatarić u udruzi je aktivan 20 godina, a trenutno obnaša dužnost predsjednika. Ovaj je 75-godišnjak osoba s invaliditetom od treće godine života, što ga je motiviralo da pomaže osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju, a kroz svoj rad u Udruzi sudjelovao je u brojnim projektima i utjecao na poboljšanje socijalne slike osoba s invaliditetom.

Petar Gatarić

– Kroz godine sudjelovali smo u mnogo projekata. Među prvima smo uveli asistente u nastavi, a imamo i mobilni tim sastavljen od osoba s invaliditetom koji odlaze u kućne posjete starijim i često napuštenim osobama s invaliditetom te im pomažu. Održavamo radionice za roditelje djece s teškoćama, a u posljednjih deset godina prikupili smo blizu 15 milijuna kuna za naše projekte – rekao je Gatarić.

Udruga je bila uključena i u razne projekte poput postavljanja rampi u gradu, induktivnih petlja za osobe sa slušnim problemima, oznaka za slijepe i slično, a najveći projekt je Chocolateria Cris iz kojeg je osnovano poduzeće i integrativna radionica Hedona d.o.o. Križevci koja danas proizvodi čokoladu, praline i ostale konditorske proizvode, a otvoren je i Choco bar.

– Osnovni cilj bio je zapošljavati osobe s invaliditetom. Danas u udruzi i tvornici imamo 14 takvih zaposlenih osoba. Prepoznati smo u Hrvatskoj i izrađujemo kvalitetne proizvode pa nam je tako jedan od kupaca zagrebački hotel Esplanade za koji znamo proizvesti dvije do tri tisuće pralina tjedno.

Nagradu Grada Križevaca za životno djelo Gatarić doživljava kao krunu dugogodišnjeg rada te je ponosan i zahvalan predlagateljima nagrade, suradnicima, članovima udruge, bivšem i sadašnjem gradonačelniku te odboru za dodjelu nagrada.

– Hvala svima koji su bili uključeni u moj rad i nagradu, duboko sam dirnut. Posebno hvala mojoj obitelji na podršci i nadahnuću iako često nisam bio tu kad su me trebali. Rad, odricanje i trud su se isplatili i neka nagrada bude poticaj mladima koji će me naslijediti. Nadam se da sam svojim radom doprinio da grad Križevci zaista bude grad po mjeri čovjeka – poručio je za kraj Gatarić.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI