Petar je ponosan na ljubimca: Pored mojeg jugića nitko ne gleda bmw ni mercedes

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevčanin Petar Šostarec sa svojim autom, yugo scalom 55, prava je atrakcija na cesti. Svog jugića, kaže on, ne bi mijenjao ni za bilo kakav moderniji auto jer mu nijedna nova “limuzina” ne može zamijeniti ugođaj vožnje u Zastavinu  “bolidu”.

– Veliki sam ljubitelj stojadina i jugića. To su za mene prave mašine i jednostavno uživam u svakoj vožnji u svom autu. Prednost mog yugića su i popravci jer se ne moram živcirati gdje ću nabaviti autodijelove i hoće li popravak biti skup. Točno se zna koliko koji dio košta i gdje ga mogu nabaviti – priča nam Petar Šostarec.

Na svom vrtu, dodaje on, ima još dva stara stojadina koji nisu u voznom stanju, ali mu dobro služe za dijelove za njegovu scalu.

– Nisam htio te stare aute odvesti na autootpad jer sam znao da će mi dobro doći. Ovaj yugić kupio sam prije 12 godina pa su stare Zastave poslužile za pojedine dijelove kad je trebao na popravak. Drugi sam vlasnik ovog yugića i sad ima 30 godina – kaže Petar Šostarec.

Jugić ga, dodaje on, nikad nije ostavio na cesti, a svakodnevno se s njim vozi. Bez problema može podnijeti i duže relacije, a nedavno je opet prošao na tehničkom pregledu pa mu je registracija produžena za još godinu dana.

– Moj jugić na tehničkom pregledu prošao je iz prve. Sve je štimalo i mogu reći da radi poput vurice – ističe Petar Šostarec.

Gdje god da se pojavi, kaže Petar, prava je atrakcija jer njegov yugić svima zapinje za oči.

– Često u šali znam reći da mi vrijedi više od BMW-a ili mercedesa jer kad sa svojim yugićem stanem na parkiralištu, svi ga gledaju, a ima onih i koji se fotografiraju pokraj njega – zaključio je Petar Šostarec.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI