Petar na mukama zbog HEP-a: Poslali su mi ovrhu, a s dugom nemam veze

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Petar Ivančan, umirovljenik iz Novog Virja, ostao je šokiran kad mu je na kućnu adresu od Hrvatske elektroprivrede stiglo rješenje o ovrsi. Redovito plaća sve svoje račune za struju pa je s nevjericom primio plavu kuvertu, no odmah je došao do zaključka da je Elektra napravila velik propust.

– U Ulici Medvedička u kojoj živim bio je još jedan Petar Ivančan koji je umro prije više od deset godina. Kad sam dobro pogledao rješenje o ovrsi, shvatio sam da se radi o dugovanju za njegovo imanje jer je navedena i njegova adresa i šifra kupca koja ne odgovara mojoj. Jedino je u tom rješenju moj OIB koji je uzeo netko iz obračunske službe Elektre pa sam tako dobio i rješenje o ovrsi – priča nam Petar Ivančan.

Petar Ivančan

Odmah se Petar obratio Elektri i tad su počele muke i prave stresne situacije za njega. Uputili su ga da zove centar u Osijeku i puna dva dana bezuspješno je pokušavao dobiti službu za kupce.

– Očito je doći do nekoga iz službe u Osijeku ravno dobitku na lutriji. Kad mi se konačno javio djelatnik, “otpilio” me po kratkom postupku i uputio na odvjetnički ured koji je Elektra angažirala za ovrhe. I u odvjetničkom uredu nisu imali razumijevanje za mene niti su me htjeli dobro saslušati. A netko od njih je “ukrao” moj OIB i tako je došlo do ovog problema – kaže Petar Ivančan.

Na kraju je Petar poslao prigovor javnoj bilježnici koja je bila zadužena za provođenje ovrhe, a tek nakon što se obratio Podravskom listu stigla je i reakcija iz Elektre.

-Vaš upit HEP-u koji je napravio velik propust odmah ih je potaknuo da me nazovu i ispričaju se zbog pogreške. Stvarno je žalosno što je do ove situacije uopće došlo jer je očito da se netko neovlašteno poslužio mojim OIB-om – kaže Petar Ivančan.

S pokojnim Petrom Ivančanom, dodaje on, nije u nikakvom rodu i nema ništa s tim što se njegovo imanje, a samim time i priključak na struju, vodi na njegovo ime, iako je odavno umro.

– Dobro je da nisu meni došli iskopčati struju zbog duga s kojim nemam nikakve veze. Znali su da tamo treba iskopčati struju, a meni su poslali ovrhu. Šest dana bio sam na pravim mukama jer nikome nije svejedno kad prijeti ovrha, pogotovo zbog duga s kojim nema nikakve veze – zaključio je Petar Ivančan.

Iz HEP-a su nam odgovorili kako prema odredbama o povjerljivosti podataka iz zakona o zaštiti potrošača, o zaštiti osobnih podataka i o tržištu električne energije ne smiju davati konkretne podatke o korisnicima i kupcima članica HEP grupe.

– Možemo potvrditi da su nadležne službe HEP Elektre stupile u izravni kontakt s kupcem i te uspješno riješile problem – navode iz Sektora za korporativne komunikacije HEP-a.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI