Petar o pomoći u kući: Najviše me veseli što imam s kime malo popričati

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevčanin Petar Fuček (81) jedan je od korisnika programa pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama. Prije deset mjeseci Petar je ostao udovac pa se odlučio uključiti u program zahvaljujući kojem ga dvaput tjedno posjećuje gerontodomaćica Mirjana Mišulin.

– Od ranog djetinjstva sam osoba s invaliditetom, ali to me nije spriječilo da radim sve do starosne mirovine. Dok je supruga bila živa vodila je brigu o kućanstvu, a nakon što sam ostao sam, bio sam prisiljen zatražiti pomoć – priča nam Petar Fuček.

Petra Fučka dvaput tjedno posjećuje gerontodomaćica Mirjana Mišulin

Gerontodomaćica Mirjana, dodaje Petar, zadužena je isključivo za kućanske poslove koje ne može obaviti sam. Bez obzira na 80-postotnu invalidnost, u kupovinu i dalje odlazi sam pa tim poslom ne želi opterećivati svoju “pomagačicu”.

– Nije mi teško otići do trgovine ili obaviti bilo što drugo po gradu. Najviše me veseli što imam s kime popričati jer je topla riječ nama u ovim godinama najvažnija. Sad sam već pet mjeseci uključen u program i mogu reći da mi je gerontodomaćica Mirjana polako postala poput kćeri – kaže Petar Fuček.

Mirjana Mišulin ističe kako ima 15 korisnika o kojima se brine te da su i njoj oni poput obitelji.

– Već sam duže gerontodomaćica i trudim se čim više olakšati svakodnevicu korisnicima. Svi oni vesele se mojim dolascima i znam koliko im znači pažnja koju im posvećujem, kao i činjenica da imaju nekog s kim mogu porazgovarati – kaže Mirjana Mišulin.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI