Petar: Želja mi je živ dočekati vodovod, a uskoro bih mogao biti vode žedan!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Petar Šandor (74) iz đurđevačkog prigradskog naselja Suha Katalena jedini je stalni stanovnik predjela Šandorov jarek koji je svojevremeno imao i status ulice. U tom predjelu pretežno su sad smještene klijeti, a njihovi vlasnici, kao i Petar Šandor, već duže nastoje riješiti problem vodoopskrbe. Bunari su, kažu oni, presušili pa im je jedino odgovarajuće rješenje izgradnja vodovodne mreže.

Ova priča objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– U našoj ulici do pretprošle godine bilo je šest naseljenih kuća, a sad sam ostao jedini „službeni“ stanovnik Šandrova jarka. Bavio sam se poljoprivredom i sve bunare koje smo izbušili presušili su. Prije tri godine nedaleko od svoje kuće izbušio sam posljednji bunar i u njemu je ostalo vrlo malo vode – kaže Petar Šandor.

U suradnji s vlasnicima klijeti, dodaje Petar, gradskoj upravi i tvrtki Komunalije koja je zadužena za distribuciju vode u više navrata poslan je zahtjev da se i u Šandrovu jarku izgradi vodovodna mreža.

– Bojim se da ssasvim ne presuši i ovaj zadnji bunar koji sam izbušio i da u potpunosti ne ostanem bez vode. Do naseljenog dijela Suhe Katalene imam dobra četiri kilometra, a više nisam u stanju voziti auto ili traktor kako bih svakodnevno išao po vodu – ističe Petar Šandor.

Za vikend Šandorov jarek, naglašava Petar, „vrvi“ od stanovnika jer vlasnici klijeti dolaze u svoje vinograde. To bi, ističe on, svima koji odlučuju o gradnji vodovodne mreže trebao biti razlog da se pobrinu za realizaciju te investicije.

– Želja mi je živ dočekati vodovod u svojoj ulici, a bilo bi dobro da se asfaltira i put kad se već asfaltiraju ostali vinogradarski predjeli – zaključio je Petar Šandor.          

U gradskoj tvrtki Komunalije ističu kako se Šandorov jarek ne nalazi na području samog naseljenog dijela Suhe Katalene i to je vinogradarsko područje u kojem su uglavnom smješteni vikend-objekti.

– Postoji projektna dokumentacija i građevinska dozvola za izgradnju vodoopskrbne mreže naselja Prugovac – Kozarevac u sklopu koje je i izgradnja vodoopskrbne mreže za predio Šandorov jarek. Ta investicija uključena je u projekt aglomeracije za koji je proveden postupak javne nabave i za koji se ubrzo očekuje potpisivanje ugovora za radove. Svi radovi u projektu aglomeracije završit će do kraja 2023. godine pa tako i izgradnja vodoopskrbne mreže naselja Prugovac – Kozarevac u sklopu koje je i izgradnja u predjelu Šandorov jarek – kaže Tomislav Kolarić, direktor Komunalija.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI