Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Peterancu 74 tisuće kuna za sanaciju „crnih točaka“ u prometu

Općini Peteranec odobreno je 74.550 kuna u sklopu natječaja Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa za osiguranje odnosno sanaciju opasnih mjesta u toj općini. Općina Peteranec prijavila se na natječaj s tri “opasna mjesta” i jedina je iz naše županije za svoj projekt dobila novac. Lokacije su odabrane u suradnji s mještanima te uz suglasnost Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Prijavljena je Dravska ulica u Sigecu na relaciji između kućnog broja 7 do kućnog broja 33, Ulica Frana Galovića u Peterancu kod ugostiteljskog objekta i dječjeg igrališta te Ulica kralja Tomislava između kućnih brojeva 48 i 120 radi postavljanja uspornika prometa odnosno “ležećih policajaca”.

– Sigurnost svih naših mještana uvijek nam je na prvome mjestu. Postavljanjem ovih uspornika prometa posebno ćemo zaštititi one najranjivije u prometu, a to su stariji i djeca. Iz tog razloga uspornici će biti postavljeni u blizini dječjeg igrališta i parka, odnosno na prometnici gdje se odvija velik promet teretnih vozila – kazao je općinski načelnik Ivan Derdić. Projekt postavljanja uspornika bit će realiziran tijekom ove godine.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI