PETORICA PROTIV Županijski HDZ većinom glasova podržao ratifikaciju Istanbulske konvencije

Čak 32 člana Županijskog odbora glasala su za ratifikaciju konvencije


Autor: podravski.hr — 24.03.2018. / 15:23 Aktualno

Darko Sobota, predsjednik županijskog HDZ-a

Županijski odbor HDZ-a u Koprivnici preskinoć je većinom glasova odlučio podržati proces ratifikacije Istanbulske konvencije u Saboru. Kako je priopćeno, 32 člana Županijskog odbora glasala su za ratifikaciju konvencije, petero je bilo protiv, a jedan suzdržan.
Neslužbeno se doznaje kako se Istanbulskoj najviše protivio Siniša Pavlović, načelnik Kloštra Podravskog kod Đurđevca i žestok oponent aktualnom županijskom predsjedniku HDZ-a, dožupanu Darku Soboti.
Konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji – s uključenom interpretativnom izjavom kojom se otklanjaju pogrešna tumačenja same Konvencije – županijski HDZ smatra civilizacijskim činom. Kažu kako podravsko-prigorski HDZ u cijelosti “podupire odluku Predsjedništva HDZ-a i Vlade RH da se u proces uključi interpretativna izjava koja dodatno potvrđuje da odredbe Konvencije ne sadrže ni najmanju obvezu da se u naš pravni poredak uvede tzv. neutralni spol ili da se priznaju istospolni brakovi”. (rm)
FOTO: NIKOLA WOLF