Picok prevario križevačkog pekara – Sreli se u kafiću i dogovorili posao, kad tamo…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općinski sud u Bjelovaru potvrdio je optužnicu protiv 50-godišnjaka iz Đurđevca, direktora tvrtke Aron d.o.o. zbog prijevare križevačkog vlasnika pekare Mlinček, tako da će optuženi 50-godišnjak uskoro na sudu braniti svoju nevinost. Direktor iz Đurđevca optužnicom se tereti da je na prijevaru zaradio 26.600 kuna.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kako se navodi u optužnici, u listopadu 2019. godine, u namjeri da svojoj tvrtki pribavi nepripadnu korist, na stranicama internetskog oglasnika Njuškalo oglasio je prodaju pekarske peći za 12.500 kuna. Na taj se oglas javila odgovorna osoba križevačke tvrtke Mlinček s kojim je dogovorio prodaju te peći. No, direktoru te križevačke tvrtke okrivljeni 50-godišnjak lagao je kako će mu peć biti isporučena do kraja prosinca te godine. Rekao mu je, tvrde tužitelji, da će mu nakon uplate cijelog iznosa za peć izdati uplatnicu na ime tvrtke. Predstavnik Mlinčeka mu je povjerovao i ne sumnjajući u istinitost njegovog obećanja, 30. studenoga na ruke mu platio 4500 kuna, a 11. studenoga na račun njegove tvrtke uplatio još 8000 kuna. No, to nije bilo sve.

Dvojica su direktora nakon toga dogovorila kupnju kombija volkswagen LT koji je đurđevački direktor ponudio križevačkom. Dogovorena cijena bila je 13.700 kuna, a 50-godišnjak se obvezao isporučiti kombi nakon uplate. Direktor križevačkog Mlinčeka mu je povjerovao pa mu je, kako se navodi u optužnici, na račun tvrtke 3. prosinca 2019. godine uplatio 10.000 kuna, a 10. prosinca preostalih 3700 kuna. No, diretkor tvrtke Aron nije mu isporučio niti pekarsku peć niti kombi. U optužnici tužitelji traže od suda da direktora tvrtke Aron proglase krivim i da ga se osudi na godinu dana bezuvjetnog zatvora. Ispitan pred policijskim istražiteljima, direktor đurđevačke tvrtke nije htio iznositi obranu, no direktor tvrtke Mlinček, koja se bavi proizvodnjom pekarskih proizvoda, ispričao je tijek prijevare.

Tijekom istrage rekao je kako su se sreli u kafiću u Križevcima i dogovorili prodaju pekarske peći. Tamo mu je isplatio 4500 kuna, a ostatak mu je isplatio preko računa. Dogovor je bio da mu se peć isporuči do kraja prosinca, a početkom tog mjeseca okrivljeni ga je nazvao i ponudio kombi, na što je on pristao.

Međutim, osumnjičeni direktor đurđevačke tvrtke nije mu isporučio niti peć niti kombi premda ga je u više navrata kontaktirao telefonom da to učini, ili da mu vrati uplaćeni novac. Tužitelji su iz prikupljene dokumentacije tijekom istrage došli do saznanja kako je to bio prvi poslovni odnos između tvrtke Aron i Mlinček, a da je do isplate doista došlo potvrđuju i bankovni podaci o stanju i kretanju sredstava po računu đurđevačke tvrtke.

– Osumnjičenik je postupao s prijevarnom namjerom spram oštećenika te do danas nije kontaktirao oštećenika i podmirio mu dugovanje. Time je trgovačkom društvu Argon d.o.o. Đurđevac pribavio nepripadnu imovinsku korist – navela je zamjenica Općinske državne odvjetnice u Bjelovaru Mirjana Vukorepa. Osumnjičeni đurđevački direktor inače je rodom iz križevačkog kraja, a iza sebe ima nekoliko prijevara i krivotvorenja isprava za koje je pravomoćno osuđen.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI