Pijan iza ponoći puštao preglasnu muziku i policajce pošteno izvrijeđao. Mora platiti – 100 kuna

Oko 1 iza ponoći srdita susjeda Renata pozvala je policiju


Autor: podravski.hr — 13.03.2018. / 16:12 Crna kronika

U nepuna dva mjeseca policija je dvaput morala na "teren" u Koprivničku ulicu / Ilustracija

Darko bio je tog dana posebno raspoložen. Slavio je rođenje unuka i svoj 45. rođendan. Gosti i rodbina stigli su s darovima i dobrim željama, pilo se i jelo do sitnih sati.
Bila je topla srpanjska noć pa su čestitari i njihovi domaćini feštali pod vedrim nebom u dvorištu obiteljske kuće u Koprivnici. No, negdje oko 1 sat iza ponoći malo su pretjerali s preglasnom glazbom pa su probudili umornu susjedu Renatu, koja je bila toliko srdita da je pozvala policiju.
Otprilike pola sata nakon poziva u Darkovo dvorište banula su tri policajca i jedna policajka s namjerom da prekinu preglasnu terevenku i inače mirnom koprivničkom kvartu vrate san. No, nije im išlo baš lako.
– J… vam bog mater, đubrad policijska, j… vam mater policijsku! A i tebi kurvo policijska j… mater – bio je Darko potpuno izvan kontrole.
Kasnije je napuhao 1,12 promila alkohola što za njegovu konstituciju i nije bila neka količina. No, očito je kombinacija alkohola i bijesa zbog prekinutoga dvostrukog slavlja učinila svoje. Brzo je uhićen i priveden u policijsku zgradu u kojoj je i prenoćio.
Prekršajni sud u Koprivnici kaznio ga je s 450 kuna. S obzirom da mu se noć provedena u policijskoj ‘buksi’ računa kao 300 kuna, ostaje mu za platiti tek 150 kuna. Ali, popustima tu nije kraj. Ako kaznu plati na vrijeme, oduzima mu se trećina, pa ostaje za podmiriti tek 100 kuna.
Darko je pred prekršajnom sutiknjom priznao sve ‘grijehe’ i skrušeno se pokajao.
– Istina je da sam tog dana imao proslavu povodom rođenja unuka, a i moj rođendan se slavio tog dana. Imao sam goste, puštali smo muziku što je vjerojatno zasmetalo susjedi pa je zvala policiju. Bio sam pijan i moguće je da sam bio neugodan prema policji. Iskreno mi je žao zbog svega što se dogodilo i obećavam da ubuduće neću činiti slične prekršaje. Molim da sud ima u vidu i da nikad dosad nisam bio prekršajno kažnjavan – rekao je na sudu. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA