PIJAN NAPAO ŽENU Lani za isto nasilje muž (40) kažnjen uvjetno, sudac ga opet nije poslao u zatvor…

Na sudu je nesretna žena sucu kazala kako se inače slaže sa suprugom osim dok popije, pa joj je najvažnije da ga se izliječi od alkoholizma, a ne da ode u zatvor


Autor: podravski.hr — 21.08.2013. / 20:35 Crna kronika

Ilustracija / Ratobornu ženu nije bilo moguće zaustaviti

KOPRIVNICA – Zbog obiteljskog nasilja policajci su uhitili Koprivničanca (40) koji je dva dana pijan pred malodobnim sinom (11) maltretirao suprugu.
Oko 2.30 sati u stanu u Koprivnici nasilni je muškarac pod vidnim utjecajem alkohola vikao supruzi “kaj ti hoćeš, karala si se s drugim”, nakon čega se na nekoliko sati smirio, no, ujutro je nastavio piti i vrijeđati ukućane.
Kada je ženi napokon ‘puknuo film’, odlučila ga je prijaviti, no nasilnik je tada stao na vrata i pokušao je spriječiti da ode na policiju. Nakon dolaska na intervenciju, policijski su mu službenici izmjerili 2,18 promila alkohola i priveli u postaju na triježnjenje.
Prekršajni sudac Dario Kuzmić osudio ga je na 50 dana zatvora, uvjetno na godinu dana, uz obvezu liječenja od alkoholizma. Iako je krajem prošle godine također uvjetno kažnjen zbog obiteljskog nasilja, sudac mu nije opozvao uvjet i poslao ga u zatvor.
Svoju je odluku obrazložio dobrim ponašanjem okrivljenika na sudu i obiteljske prilike. Na sudu je nesretna žena sucu kazala kako se inače slaže sa suprugom osim dok popije. Tako joj je najvažnije da ga se izliječi od alkoholizma, a ne da ode u zatvor.