Pijan skrivio nesreću kod Križevaca, dvije godine kasnije sve se vratilo na naplatu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gotovo dvije godine prošlo je od prometne nesreće koju je muškarac iz mjesta kod Križevaca skrivio nedaleko svoje kuće. Bio je u alkoholiziranom stanju (0,73 promila) i napravio popriličnu štetu na autu.

Osiguranje je, po ugovoru, isplatilo vozaču štetu od 5900 kuna i krenulo u naplatu od svog osiguranika jer su smatrali da za to imaju temelje. No, krivac se nije pridržavao plaćanja u ratama, riješio je tek prvu u iznosu od 980 kuna. Osiguranje ga je tužilo i sad će morati platiti sve s kamatama i oko 1000 kuna sudskih troškova.

-Skrivio je nezgodu 26. kolovoza 2018. oko 1:10 u mjestu Veliki Raven upravljajuću pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji 0,73 promila. Vozilo koje je oštećeno za vrijeme događaja bilo je osigurano kod tužitelja policom osiguranja, a osiguranje ima pravo na naknadu štete budući da je svom osiguraniku istu nadoknadilo – navodi se u presudi Općinskog suda i dodaju da tuženi odgovara za iznos koji ne prelazi 12 prosječnih mjesečnih plaća.

-Tuženiku smo tužbu dostavlili na odgovor i dali mu rok od 15 dana u kojem je mogao podnijeti odgovor na tužbu u pismenom obliku, međutim on to nije učinio. On se nije očitovao na navode iz tužbe niti je osporio tužbeni zahtjev tužitelja – navodi se u presudi.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI