Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pijan urinirao po ulici i nožem nasrnuo na križevačkog policajca

Ivan, policijski službenik iz okolice Križevaca, zajedno s kolegom Krešimirom bio je žrtva nesvakidašnjeg napada nožem i prijetnje sumanutog mladića tijekom postupanja u Bjelovaru, gdje su obojica zaposleni u Policijskoj upravi.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kako navodi presuda Općinskog suda, sve je počelo kada je bjelovarski policajac u civilu Krešimir krajem listopada 2018. godine u širem središtu Bjelovara oko 2.30 sati u noći zajedno s kolegom policajcem susreo 28-godišnjeg Darija koji je urinirao po ulici.

Upozorio je Darija da to ne čini, no on se okrenuo prema njemu, rekao da će ga razbiti i zatim izvadio nož koji je podigao u zrak s oštricom prema dolje. Kada mu se Krešimir predstavio kao policijski službenik i pokazao mu svoju iskaznicu, Dario je nož približio svojim ustima, polizao ga i zamahnuo prema Krešimirovom kolegi. Kada mu je Krešimir više puta ponovio kako su oni policajci i od njega zatražio da baci nož, on to nije učinio, već je zamahnuo njime prema njemu i pobjegao.

Policajac Krešimir nazvao je operativno policijsko dežurstvo i stigli su policajci. Pristigla su dvojica policajaca među kojima je bio naš Križevčanin Ivan koji mu je naredio da baci nož, no Dario ga nije poslušao, već je držeći nož u rukama pobjegao. Policajac Ivan ga je zajednos kolegom sustigao i ponovno mu naredio da baci nož kako bi ga uhitili, no Dario se ponovno oglušio i nekoliko puta prema njima zamahnuo nožem.

Darija su na kraju savladali i uhitili s drugim policijskim službenicima. Nakon kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen, a nakon podignute optužnice Dario je osuđen na Općinskom sudu u Bjelovaru. Nepravomoćnom presudom krajem studenog prošle godine osuđen je na godinu dana bezuvjetnog zatvora. Dario je najprije porekao krivnju, no tijekom postupka se predomislio i priznao sve za što ga se tereti. Rekao je da je te noći konzumirao puno alkohola.

– U jednom trenutku sam dobio osjećaj da me netko progoni. Potrčao sam do automobila i otišao po nož. U tom trenutku odnekud su došli policajci, a ja sam se totalno pogubio. Nisam znao ni gdje se nalazim, ni što radim. Ispričao sam se policajcima jer takvo što mi se nikada nije dogodilo, niti će mi se ikada dogoditi. Moj život se promijenio, planiram se oženiti i živjeti miran obiteljski život – kazao je bjelovarskom sucu Ivici Matišiću okrivljeni muškarac.

Skrušeno priznanje i dano obećanje Dariju je koristilo tako da neće završiti u zatvoru koji mu je ozbiljno prijetio. Osuđen je godinu dana uvjetno uz rok kušnje od tri godine. Mora podmiriti 2175 kuna sudskih troškova. Preklopni nož kojim je prijetio policajcima mu je oduzet.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI