PIJAN ZA VOLANOM Mladić “poljubio” banderu i slupao obiteljski golf s 2,40 promila alkohola u krvi

Mladić nije završio na triježnjenju premda je napuhao visoku koncentraciju alkohola


Autor: podravski.hr — 06.04.2018. / 9:50 Crna kronika

Mladić je napuhao čak 2,4 promila

Mladić (24) jučer oko 22 sata pod utjecajem alkohola od 2,40 promila na Trgu mladosti u Koprivnici skrivio je prometnu nesreću u kojoj srećom nije bilo ozlijeđenih, no ‘kvalitetno’ je slupao obiteljski golf. Zbog neprilagođene brzine i opijen ‘zavidnom’ količinom alkohola, izgubio je nadzor nad automobilom upravljajući u smjeru Križevačke ulice. Izletio je izvan kolnika i prednjim lijevim krajem pogodio metalnu banderu.

 

Nakon nesreće mladić nije završio na triježnjenju

 

Na mjesto nesreće stigli su koprivnički prometni policajci koji su obavili očevid, no, zanimljivo, mladić nije završio na triježnjenju premda je napuhao visoku koncentraciju alkohola. Glasnogovornik PU koprivničko-križevačke Dražen Laljek objasnio nam je kako je stvar prosudbe policijskih službenika treba li mladić biti priveden u postaju na zadržavanje ili ne.

– Prema zakonskoj osnovi vozač se dovodi na zadržavanje samo ako postoji opasnost da će vozač nastaviti s činjenjem prekršaja – rekao je Laljek i dodao kako su policajci u ovom slučaju procijenili da nije bilo potrebe za zadržavanjem. Nije znao detalje, je li netko možda došao po mladića ili ne, no svakako nije imao čime nastaviti vožnju jer je svoju crvenu ‘pilu’ totalno slupao. (ke)