PIJAN ZA VOLANOM Poduzetnik: Gospon sudac, težak sam 120 kila i nisam znao da ću toliko napuhati

Sudac mu se smilovao i nije mu oduzeo vozačku


Autor: podravski.hr — 13.01.2018. / 14:25 Crna kronika

Ilustracija / Motociklisti su skupo platili svoje 'runde'

Poznati poduzetnik iz Križevaca (46) zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 1,40 promila mora platiti 3000 kuna novčane kazne. Tako je presudio gradski prekršajni sudac Darko Laklija.
U večernjim satima policajci su poduzetnika zaustavili u Varaždinskoj ulici u Križevcima, a kako je bio pijan, isključili su ga iz prometa. Prekršajnom prijavom protiv njega bavio se Prekršajni sud na kojem je 46-godišnjak proglašen krivim. Prijavljeni direktor nije se pojavio na sudu, već je pisanim putem dao iskaz. Priznao je prekršaj i opisao da se unatoč 1,40 promila koje je napuhao osjećao sigurnim za vožnju, nije nikoga ugrozio, ni skrivio štetu.
– Korpulentnije sam građe, imam oko 120 kilograma, a nisam ni mislio da bih mogao toliko napuhati jer sam popio tek nekoliko gemišta. Bio sam na poslovnom sastanku i ugovarao radove na poslovnoj zgradi. Kako sam sklopio posao, počastio sam svoje partnere radi buduće suradnje. Došlo je do neplanirane konzumacije alkohola – pravdao se na sudu križevački poduzetnik i zamolio da mu ne uzmu vozačku dozvolu koja mu je zbog posla prijeko potrebna.
Njegovu je zamolbu sudac uvažio i kaznio ga samo novčano, bez zaštitnih mjera. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA