PIJANA GLAVA Mladić (26) drvenim kolcem brutalno premlatio ujaka u obiteljskom dvorištu

Osuđen je uvjetnom kaznom i državi mora platiti 500 kuna


Autor: podravski.hr — 19.01.2018. / 12:53 Crna kronika

Ilustracija/Osumnjičeni za razbojstvo završili su u pritvoru

Koprivnički soboslikar (26) dobio je šest mjeseci uvjetnog zatvora jer je pijan nakon svađe u obiteljskom dvorištu brutalno premlatio ujaka.
Prema presudi, sve se dogodilo ljetos oko 19.40 sati u dvorištu obiteljske kuće u Koprivnici. Pijani je mladić ujaka najprije nekoliko puta udario drvenim kolcem po nogama kako bi ga srušio na zemlju. Potom ga je, navodi se u presudi, “rukom primio za vrat i više puta udario zatvorenom šakom u glavu”.
Ujaka je pritom ozbiljno ozlijedio. Dobio je natučenja glave, izbijen mu je “zub gornje čeljusti”, zaradio je “hematome lijeve natkoljenice te oguljotine i hematome lijeve potkoljenice”.
Sud je kaznenim nalogom u cijelosti prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici, koje je za soboslikara zatražilo uvjetnu osudu. To je, drže na Općinskom sudu, kazna “primjerena težini počinjenog kaznenog djela te olakotnim okolnostima, a to su dosadašnja neosuđivanost te činjenica da je okrivljenik otac dvoje maloljetne djece”.
Soboslikar radi u inozemstvu i mjesečno zarađuje oko 2500 eura (blizu 19.000 kuna), a ‘odrezana’ mu je paušalna kazna u iznosu 500 kuna koju mora uplatiti u državni proračun. U zatvor neće ići ako u godinu dana ne počini slično kazneno djelo. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA