Pijana podravska profesorica prijetila susjedu: “U meni je duh djeda ustaše, zaklat ću te!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pijana profesorica (56) početkom studenog prošle godine upala je u kuću susjeda u jednom mjestu nedaleko od Pitomače i grubo mu je, gotovo sumanuto, prijetila smrću.

Kako navode tužitelji Općinskog državnog odvjetništva u Virovitici, oko 7.50 sati banula je na vrata susjedu. Pokušao ju je otjerati i rekao da ode, no ona je revoltirana uzela šalicu za kavu i bacila je na susjeda u smjeru glave, no promašila je. Zatim je sa stola uzela stakleni bokal kojim ga je pogodila u čelo i šakom ga pogodila u trbuh. No, prijetnje koje je izrekla nisu baš uobičajene s kojima smo se do sada susretali u retcima crne kronike. U ruke je uzela manji kuhinjski nož koji je usmjerila prema susjedu i rekla mu:

– Ja ću te izbosti, doći će Gotovinini legionari pa će ti oni odrezati glavu, u mene je ušao duh mog djeda ustaše i ja ću te zaklati – sasvim ozbiljno zaprijetila je susjedu koji se, sasvim razumljivo, ozbiljno uplašio za vlastiti život. Susjed je tijekom istrage tužiteljima otkrio i detaljno opisao što se događalo tog jutra u njegovoj kući.

– Dok sam još spavao u krevetu, u kuću koja je bila otključana ušla je susjeda koja je bila vidno pijana i tražila me da zajedno slavimo njezin rođendan koji je bio prije nekoliko dana. Kako još otprije s njom nisam u dobrim odnosima, tražio sam da ode. To ju je razljutilo te je ona počela vikati na mene i vrijeđati – kazao je napadnuti susjed. Dodao je kako se šalica bačena u smjeru njegove glave koja ga je promašila razbila na peći za drva.

– Nakon toga rukama je pomela sa stola i rasula po podu sve sitnije stvari koje su bile na njemu – dodao je susjed i opisao sve kasnije događaje sadržane u optužnici. Potvrdio je kako ga je bokalom ‘okinula’ po čelu, a bokal je pao na pod i razbio se, a kada su stajali jedno nasuprot drugome, dogodila se prijetnja nožem i njegovom smrću uz spomenute riječi iz uvoda članka.

Rekao je kako se ozbiljno uplašio te je najprije mobitelom pozvao svoju sestru, a zatim i policiju. Okrivljena profesorica u svom je iskazu tužiteljima samo porekla krivnju, a svoju obranu detaljno nije iznosila.

Policijski su službenici u prilogu optužnice dostavili službenu zabilješku o dojavi koju su zaprimili od susjeda u kojoj navode da ih je nazvao i obavijestio da ima problema sa susjedom koja ga je napala i razbijala mu po kući.

Kako je riječ o dosad kazneno neosuđivanoj osobi, kao i činjenici da je nezaposlena i živi od skromnih primanja socijalne pomoći i doplatka za njegu, tužitelji za optuženu profesoricu ne traže od suda bezuvjetni zatvor, već uvjetnu osudu u trajanju od četiri mjeseca uz rok kušnje od godine dana. Kako dodatak optužnici priklonjene su i policijske fotografije poda dnevnog boravka oštećenog susjeda snimljene tijekom očevida na kojima su vidljivi ostaci razbijene keramičke šalice kao i djelomično razbijen bokal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI