PIJANI I NASILNI Vozač u Velikom Otoku rastrgao policijsku odoru, u Molvama policajca udario šakom

Nasilnika (53) koji je u Molvama Ledinama udario graničnog policajca morali su vezivati lisicama vezivati kako bi ga smirili, a nakon triježnjenja je završio na 14 dana u bjelovarskom zatvoru


Autor: podravski.hr — 03.03.2013. / 11:51 Crna kronika

VELIKI OTOK/MOLVE LEDINE – Rastrgana policijska uniforma u Velikom Otoku i masnica na prsima policajca u mjestu Molve Ledine ružni je epilog dva izdvojena slučaja policijskog postupanja ovog četvrtka u kojemu su deblji kraj izvukli naši plavci.
Prvi se slučaj dogodio oko ponoći u Velikom Otoku, gdje su dvojica muškaraca na raskrižju kod Kuglane svojim automobilom policajcima oduzeli prednost prolaska. Uslijedila je filmska potjera jer dečki policajcima nisu htjeli stati kako bi ih ovi kaznili zbog prekršaja. Oglušili su se bjegunci o sve moguće policijske načine zaustavljanja, a kada su konačno zaustavili vozilo, napali su ih. Stariji, 55-godišnji muškarac policajca je odgurnuo i istrgnuo mu dijelove uniforme, a tijekom čitavog događaja zajedno s 26-godišnjim suputnikom vrijeđao je policajce. Uhićeni su, a kako su obojica bili pijani, zadržani su na triježnjenju. Protiv 55-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog napada na službenu osobu nakon čega su obojica privedeni prekršajnom sucu u Đurđevac, gdje su zbog vrijeđanja i omalovažavanja policajaca novčano kažnjeni.
Drugi slučaj napada na policijske službenike zbio se oko 20:40 sati u mjestu Molve Ledine. Nasilnika (53) koji je udario graničnog policajca morali su vezivati lisicama vezivati kako bi ga smirili. Policajci su zaustavili vozača golfa, htjeli mu provjeriti identitet, no on je ničim izazvan napao policajca. Nakon što su ga policajci svladali priveden je u postaju, gdje je utvrđeno kako je bio pod utjecajem 1,66 promila alkohola i da je vozio za vrijeme kad mu je bila oduzeta vozačka dozvola. Protiv njega podnesena je kaznena prijava, a zbog prometnih prekršaja završio je na dva tjedna u bjelovarskom zatvoru, kažnjen je zabranom upravljanja i s 1000 kuna.

IZVJEŠTAVA: Karlo Eisenbeisser