Pijani Podravac Davor zatočio suprugu, do suđenja joj se ne smije približavati

Davor (38) iz okolice Ludbrega, o kojem smo pisali krajem prošle godine kada je optužen zbog protupravnog oduzimanja slobode svojoj djevojci, žalio se Županijskom sudu u Varaždinu i tražio da mu ukinu mjeru opreza – zabranu približavanja svojoj supruzi. No, nakon sjednice suda, žalba mu je odbijena tako da Davor i dalje ne smije prilaziti niti uznemiravati svoju suprugu.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kako mu je optužnica potvrđena, uskoro će i na sudu odgovarati zbog nedjela za koje je optužen. Kako stoji u optužnici, Davor se s prijateljem u vinogradu napio rakije i nakon što je stigao kući, izmaltretirao je djevojku. Kada je ona htjela otići od kuće, Davor je, kako bi je u tome spriječio, stao na vrata dnevnog boravka i raširio ruke. Uplašena se žena uspjela nekako provući pored njega u hodnik, no nakon što ju je u hodniku pretekao, stao je na vrata hodnika, tamo se opet ‘raskrilio’ i spriječio je u odlasku. Nakon toga pokušao ju je ugurati u kupaonicu, no nesretnica je pobjegla u spavaću sobu iz koje joj je također onemogućio izlazak stavši na vrata. Djevojka nije mogla otići iz kuće sve dok nije iskoristila Davorovu nepažnju pa se iskrala i pobjegla kod susjeda potražiti pomoć.

Okrivljeni Davor policajcima je rekao kako se zbog alkohola ničega ne sjeća. Njegova djevojka rekla je da njezin Davor nikada nije bio takav kao što je bio te noći. Znao je prema njoj prije biti nasilan dok se napio, ali tako nije bilo nikada. Bio je ispočetka dobre volje, a zatim ga je ‘okrenulo’ te je postao paranoičan. Govorio joj je nesuvislo: “Znaš ti dobro da oni žele da ja to napravim” i “sad ćeš ti vidjeti što oni hoće da ja napravim” ne objašnjavajući joj tko su to “oni”. Uzeo je stolac i razbio ga, a ona je rekla da joj je svega dosta, počela je spremati stvari kako bi otišla svojim roditeljima. Tada ju je zatočio kako ne bi mogla otići.

– Došao je za mnom i rekao: “Nećeš živa izaći odavde”. Te su me riječi jako ustrašile. pogotovo zato što je njegovo ponašanje u tom trenutku bilo neprepoznatljivo i jer ga nikada nisam vidjela u takvom stanju – kazala je napadnuta žena. Susjedi kojima je pobjegla Davora su sat vremena pokušali urazumiti, no on je cijelo vrijeme ponavljao “treba je ubiti i zadaviti”. Kako se bojala da joj nešto ne napravi s autom, htjela ga je preparkirati susjedima, no Davor joj je istrgnuo ključeve iz ruke tako da ju je zaboljelo. Vrisnula je, i tada je susjeda pozvala policiju. Svjedoci su rekli kako je Davor u vinogradu “pio neku rakiju” i da mu je ona pomutila razum.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI